Choose Your Language

Monday, May 1, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 APRIL

1. WHAT WAS THE 2017 THEME OF ‘WORLD INTELLECTUAL PROPERTY DAY’, CELEBRATED ON APRIL 26?
a) “Innovation – Improving Lives”
b) “Innovation for Sustainable Development”
c) “Innovation for Inclusive Growth”
d) “Innovation – Towards Green Future”
ANS - A

2. SUBSCRIBERS OF WHICH GOVT. YOJANA CAN NOW HAVE ONLINE ACCESS TO THEIR STATEMENT OF TRANSACTION?
a) Pradhan Mantri Aawas Yojana
b) Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana
c) Atal Pension Yojana
d) Pradhan Mantri Mudra Yojana
ANS - C

3. WHICH COUNTRY WILL HOST 18TH WORLD ROAD MEETING ON NOVEMBER 13, 2017?
a) South Africa
b) Brazil
c) Russia
d) India
ANS - D

4. G-20 FINANCE MINISTERS’ AND CENTRAL BANK GOVERNORS’ MEETING WAS HELD ON 21 APRIL, 2017 IN?
a) London, UK
b) Washington D.C., US
c) Paris, France
d) Berlin, Germany 
ANS - B

5. WHICH PRIVATE SECTOR BANK HAS WON THE PRESTIGIOUS ‘GOLDEN PEACOCK INNOVATIVE PRODUCT/SERVICE AWARD 2017’ FOR ITS INNOVATIVE MOBILE TECHNOLOGY PRODUCT, SIMSEPAY?
a) Yes Bank
b) IDFC Bank
c) Bandhan Bank
d) Karur Vysya Bank
ANS - A

6.  RAJIV RAI BHATNAGAR HAS BEEN APPOINTED TO THE POST OF:
a) Director General, National Security Guard
b) Director General, Central Reserve Police Force
c) Director General, Central Bureau of Investigation
d) Director General, Indo-Tibetan Border Police
 ANS - B

7.  AS PER NITI AAYOG’S ‘INDIA 2031-32: VISION, STRATEGY AND ACTION AGENDA’ EVERY INDIAN CITIZEN WILL HAVE HOUSES, VEHICLES, AIR CONDITIONERS BY YEAR:
a) 2032
b) 2022
c) 2042
d) 2025 
ANS - A

8.  RBI WILL SOON PUT INTO CIRCULATION NEW RS 5 COINS TO CELEBRATE 150TH ANNIVERSARY OF:
a) Delhi High Court
b) Chennai High Court
c) Allahabad High Court
d) Kolkata High Court 
ANS - C

9.  DR BABASAHEB AMBEDKAR INTERNATIONAL FOUNDATION KERALA STATE AWARD FOR THE YEAR 2016-17 FOR EXCELLENT PERFORMANCE IN THE FIELD OF EDUCATION HAS BEEN GIVEN TO:
a) Mahesh Vijayan
b) Rajesh Raj
c) Praveen Krishnan
d) Dileep Nair

ANS - D
10.  WHICH ENTITY HAS UNVEILED A SOLAR CALCULATOR APP THAT CAN ACCURATELY CALCULATE ALL THE BENEFITS OF INSTALLING SOLAR PANELS IN DIFFERENT PARTS OF THE COUNTRY?
a) ISRO
b) DRDO
c) BHEL
d) IIM – Ahmedabad


ANS - A

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts