Choose Your Language

Thursday, May 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MAY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MAY

1. WHICH STATE GOVERNMENT HAS DECIDED TO BECOME THE 2ND STATE IN THE COUNTRY TO RESCHEDULE ITS FINANCIAL YEAR FROM JANUARY TO DECEMBER?
a) Jharkhand
b) Gujarat
c) Maharashtra
d) Rajasthan

ANS - A
2. WHICH STATE WILL INTRODUCE BOAT AMBULANCE SERVICE IN 4 DISTRICTS WHERE PEOPLE FACE DIFFICULTIES IN GETTING HEALTH SERVICE?
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Odisha
d) West Bengal

ANS - C
3. UNION MINISTRY OF ROAD TRANSPORT & HIGHWAYS AND THE UNION SKILL DEVELOPMENT MINISTRY HAVE SIGNED A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING TO SET UP ________ DRIVER TRAINING INSTITUTES ACROSS INDIA?
a) 50
b) 100
c) 125
d) 75

ANS - B
4. WHICH INDIAN BOXER HAS WON A SILVER MEDAL AT THE ASIAN BOXING CHAMPIONSHIPS IN TASHKENT, UZBEKISTAN?
a) Devendro Singh
b) Vijender Singh
c) Manoj Kumar
d) Shiva Thapa

ANS - D
5. NEPAL’S 86-YEAR-OLD MOUNTAINEER ________, WHO WAS ONCE THE OLDEST CLIMBER TO SCALE THE MOUNT EVEREST, DIED AT ITS BASE CAMP?
a) Bal Krishna Mahara
b) Gauri Shankar Khand
c) Min Bahadur Sherchan
d) Ajay Kumar Karki

ANS - C
6. INDIAN RAILWAY CATERING AND TOURISM CORPORATION LTD HAS DECIDED TO START WHICH TWO NEW CIRCUITS OF THEIR FLAGSHIP LUXURY TRAIN MAHARAJAS’ EXPRESS?
a) ”Southern Sojourn” and “Southern Paradise”
b) ”Southern Sojourn” and “Southern Jewels”
c) ”Southern Paradise” and “Southern Jewels”
d) ”Southern Sojourn” and “Southern Delight”

ANS - B
7. INDIA WILL ORGANISE CULTURAL FESTIVAL IN _____ FROM 8TH – 12TH MAY 2017TO MARK 156TH BIRTH ANNIVERSARY OF RABINDRANATH TAGORE
a) Egypt
b) Japan
c) France
d) UK

ANS - C
8. AN INTER-MINISTERIAL INDIAN DELEGATION HEADED BY MR. AJAY NARAYAN JHA – SECRETARY, MINISTRY OF ENVIRONMENT, FOREST AND CLIMATE CHANGE PARTICIPATED IN THE 2017 CONFERENCE OF PARTIES TO THE BASEL, ROTTERDAM, STOCKHOLM CONVENTIONS FROM 24THAPRIL 2017 TO 5THMAY 2017 IN?
a) Geneva, Switzerland
b) Paris, France
c) Beijing, China
d) New York, US

ANS - A
9.  WHICH INDIAN CRICKETER RECEIVED THE FELLOWSHIP AWARD AT THE 7TH ANNUAL ASIAN AWARDS HELD IN LONDON, UK?
a) Rahul Dravid
b) Virender Sehwag
c) M S Dhoni
d) Sachin Tendulkar

ANS - D
10. WHICH COUNTRY HAS WON 26TH EDITION OF THE SULTAN AZLAN SHAH CUP HOCKEY TOURNAMENT BY DEFEATING AUSTRALIA IN THE FINAL MATCH?
a) Malaysia
b) Great Britain
c) Bangladesh
d) India

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MAY"

Post a Comment

Popular Posts