Choose Your Language

Wednesday, June 21, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 17, 18 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 17, 18 JUNE

1. ‘INTERNATIONAL DAY OF FAMILY REMITTANCES’ IS CELEBRATED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 17th June
b) 16th June
c) 15th June
d) 14th June

ANS - B
2. WHICH STATES HAVE BEEN SHORTLISTED BY NITI AAYOG UNDER ‘SUSTAINABLE ACTION FOR TRANSFORMING HUMAN CAPITAL’ PROGRAM, FOR HEALTH SECTOR?
a) Uttar Pradesh, Bihar, Assam, Karnataka and Gujarat
b) Madhya Pradesh, Odisha, Chhattisgarh, Jharkhand and Andhra Pradesh
c) Uttar Pradesh, Bihar, Sikkim, Karnataka and Gujarat
d) Madhya Pradesh, Odisha, Chhattisgarh, Jharkhand and Telangana

ANS - A
3. LOK SABHA SPEAKER SUMITRA MAHAJAN INAUGURATED THE 16TH NORTH EAST REGION COMMONWEALTH PARLIAMENTARY ASSOCIATION CONFERENCE IN WHICH CITY?
a) Itanagar
b) Gangtok
c) Imphal
d) Aizawl

ANS - C
4. SHIPPING CORPORATION OF INDIA AND SHIPPING MINISTRY ORGANISED “SABKA SAATH SABKA VIKAS SAMMELAN” IN:
a) Vishakahpatnm
b) New Delhi
c) Chennai
d) Mumbai

ANS - D
5. WHICH PRIVATE SECTOR BANK HAS LAUNCHED INDIA’S 1ST AADHAAR BASED IRIS EYE SCAN CUSTOMER VERIFICATION AND FINGERPRINT OPERATED ATM IN TELANGANA?
a) HDFC Bank
b) DCB Bank
c) ICICI Bank
d) Axis Bank

ANS - B
6.  WORLD SUMMIT ON THE INFORMATION SOCIETY FORUM 2017 WAS HELD IN?
a) Beijing, China
b) Paris, France
c) Geneva, Switzerland
d) Tokyo, Japan

ANS - C
7.  RESERVE BANK OF INDIA SAID INDIA’S CURRENT ACCOUNT DEFICIT FOR FISCAL YEAR 2016-17 NARROWED TO _______% OF THE GROSS DOMESTIC PRODUCT FROM 1.1% IN 2015-16?
a) 0.8%
b) 0.5%
c) 0.6%
d) 0.7%

ANS - D
8.  THE INSOLVENCY AND BANKRUPTCY BOARD OF INDIA NOTIFIED THE FAST TRACK INSOLVENCY RESOLUTION PROCESS FOR CORPORATE PERSONS REGULATIONS, 2017. IBBI WAS FORMED IN WHICH YEAR?
a) 2016
b) 2014
c) 2015
d) 2017

ANS - A
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN PRESENTED THE PRESTIGIOUS KUSUMAGRAJA RASHTRIYA PURASKAR OF THIS YEAR FOR HIS OUTSTANDING CONTRIBUTION TO SOCIAL AND EDUCATIONAL FIELDS?
a) V K Krishnamurthy
b) H S Shivaprakash
c) L V Laxman
d) S S Rajaram

ANS - B
10.  WHAT WAS THE THEME OF ‘WORLD DAY TO COMBAT DESERTIFICATION AND DROUGHT’ 2017 OBSERVED ON JUNE 17?
a) ‘Protect Earth. Restore Land. Engage People’
b) ’Our land. Our home. Our Future’
c) ‘Desertification and Climate Change – One Global Challenge’
d) ‘Combating land degradation forsustainable agriculture’

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 17, 18 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts