Choose Your Language

Monday, June 26, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JUNE

1.  WHICH STATE GOVERNMENT ANNOUNCED FREE EDUCATION FOR GIRLS IN GOVERNMENT SCHOOLS AND COLLEGES FROM NURSERY TO PHD?
a) Punjab
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Haryana

ANS - A
2. BRICS FOREIGN MINISTERS MEETING WAS HELD ON 18TH AND 19TH JUNE 2017 IN:
a) Durban, South Africa
b) Rio de Janeiro, Brazil
c) Beijing, China
d) Moscow, Russia

ANS - C
3. INDIA HAD SIGNED A HISTORICAL AGREEMENT TO PROMOTE COOPERATION IN THE FIELD OF ARCHIVES WITH WHICH EUROPEAN COUNTRY?
a) Germany
b) France
c) UK
d) Portugal

ANS - D
4. WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL INSTITUTION HAS SIGNED AN AGREEMENT WITH INDIAN GOVERNMENT TO PROVIDE A $275 MILLION LOAN TO UPGRADE PIPED WATER SUPPLY AND MUNICIPAL SERVICES IN 64 SMALL TOWNS IN MADHYA PRADESH?
a) International Monetary Fund
b) Asian Development Bank
c) Asian Infrastructure Investment Bank
d) New Development Bank

ANS - B
5. ORWELL PRIZE IS RELATED TO WHICH FIELD?
a) Outstanding contribution to Environment Conservation
b) Medicinal Research
c) Writing and Reporting
d) Outstanding contribution to Social Service

ANS - C
6.  ACCORDING TO DATA RELEASED BY RESERVE BANK OF INDIA, BANKS’ CREDITGROWTH GREW AT ____% IN THE FORTNIGHT ENDED JUNE 9?
a) 5.92%
b) 5.82%
c) 6.02%
d) 5.72%

ANS - C
7.  WHICH BANK IN ASSOCIATION WITH KOCHI METRO RAIL CORPORATION HAS LAUNCHED ‘KOCHI1’ CARD, WHICH IS INDIA’S 1ST OPEN LOOP EMV CONTACTLESS METRO CARD?
a) Kotak Mahindra Bank
b) ICICI Bank
c) Yes Bank
d) Axis Bank

ANS - D
8.  SAINJ HYDRO POWER PROJECT IS LOCATED IN WHICH INDIAN STATE?
a) Himachal Pradesh
b) Uttarakhand
c) Chhattisgarh
d) West Bengal

ANS - A
9.  JEEVANDAS NARAYAN HAS BEEN APPOINTED AS THE MANAGING DIRECTOR OF?
a) Dewan Housing Finance Corporation
b) Manappuram Home Finance
c) Aaditya Birla Housing Finance
d) Edelweiss Housing Finance

ANS - B
10.  MOHAMMED BIN SALMAN HAS BEEN NAMED AS THE CROWN PRICE OF?
a) Qatar
b) UAE
c) Oman
d) Saudi Arabia

ANS - D



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts