Choose Your Language

Tuesday, June 27, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 JUNE

 DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 JUNE
Q1. Which operation will be launched by Indian Railways to improve services in Rajdhani and Shatabdi Express trains?
a.     ’Operation Swarn’
b.    ’Operation Clean-up’
c.     ’Operation New Look’
d.    ’Operation Swachh’
Ans: A
Q2. Which entity signed a MoU with Housing and Urban Development Corporation for facilitating “Housing for All by 2022″?
a.     FICCI
b.    NABARD
c.     EPFO
d.    SIDBI
Ans: C
Q3. Which among the following has become 3rd Indian State to be ‘Open Defecation Free’?
a.     Telangana
b.    West Bengal
c.     Kerala
d.    Gujarat
Ans: C
Q4. 2017 Biotechnology Innovation Organization International Convention was held in?
a.     Germany
b.    US
c.     China
d.    UK
Ans: B
Q5. Kenneth I Juster, is set to be _______ new ambassador to India?
a.     France’s
b.    UK’s
c.     Russia’s
d.    US’s
Ans: D
Q6.  Which among the following Municipal Corporation launched India’s biggest municipal bonds programme?
a.     New Delhi Municipal Corporation
b.    Ahmedabad Municipal Corporation
c.     Pune Municipal Corporation
d.    Indore Municipal Corporation
Ans: C
Q7.  Central Government released a commemorative postage stamp on completion of 50 years of?
a.     The Passports Act, 1967
b.    The Finance Act, 1967
c.     The Voters Card Act, 1967
d.    The Banking Act, 1967
Ans: A
Q8.  The World Bank and Asian Infrastructure Investment Bank have together agreed to extend the loan to which Indian state towards helping it build a reliable, quality and affordable power supply to citizens?
a.     Jharkhand
b.    Andhra Pradesh
c.     Kerala
d.    Telangana
Ans: B
Q9.  Who among the following launched the Startup India Virtual Hub at New Delhi?
a.     Finance Minister Arun Jaitley
b.    President Pranab Mukherjee
c.     Vice-President Hamid Ansari
d.    Commerce Minister Nirmala Sitharaman
Ans: D
Q10.  What was the theme of ‘UN Public Service Day’ celebrated?
a.     The Future is Now
b.    Public Service for Inclusive Growth
c.     Public Service as a Career
d.    Public Service and Use of Technology
Ans: A


Share this

0 Comment to " DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts