Choose Your Language

Wednesday, June 7, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JUNE

1. WHICH CITY WILL GET INDIA’S FIRST ‘FREIGHT VILLAGE’?
a) Kolkata
b) Jaipur
c) Surat
d) Varanasi

ANS - D
2. PUNJAB STATE GOVERNMENT HAS DECIDED TO JOIN HANDS WITH WHICH COUNTRY FOR IMPARTING SKILL TRAINING AND TECHNICAL EDUCATION TO THE YOUTHS OF THE STATE IN ORDER TO PROVIDE THEM BETTER EMPLOYMENT OPPORTUNITIES ABROAD?
a) UK
b) Canada
c) Germany
d) France

ANS - A
3. AS PER NITI AAYOG, INDIA’S ECONOMY IS EXPECTED TO GROW AT ____% IN THE FISCAL ENDING IN MARCH 2018.
a) 7.6%
b) 7.5%
c) 7.7%
d) 7.4%

ANS - B
4. ALEKSANDAR VUCIC HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW PRESIDENT OF?
a) Georgia
b) Belgium
c) Serbia
d) Croatia

ANS - C
5. ON JUNE 1, 2017, RBI ANNOUNCED APPOINTMENT OF _______AS EXECUTIVE DIRECTOR?
a) S Ganesh Kumar
b) V RadhaKrishnan
c) L J Sitaram
d) V K Munshi

ANS - A
6.  GOVERNOR OF WHICH STATE LAUNCHED THE VIDYA-VEERTA ABHIYAN BY PRESENTING VICE CHANCELLORS OF UNIVERSITIES WITH THE PORTRAITS OF PARAM VIR CHAKRA RECIPIENTS?
a) Uttarakhand
b) Andhra Pradesh
c) Haryana
d) Punjab

ANS - A
7.  THE SECURITIES AND EXCHANGE BOARD OF INDIA HAS SET UP A COMMITTEE TO ADVISE IT ON ISSUES RELATING TO CORPORATE GOVERNANCE IN INDIAN FIRMS. WHO IS THE CHAIRMAN OF THIS COMMITTEE?
a) Chanda Kochhar
b) Rana Kapoor
c) Uday Kotak
d) Aditya Puri

ANS - C
8.  WHICH ENTITY HAS BAGGED THE ‘RAKSHA MANTRI’S AWARD FOR EXCELLENCE’ UNDER THE GROUP AWARD CATEGORY FOR DESIGN AND DEVELOPMENT OF 180 TONNE CLASS ELECTRIC HYDRAULIC EXCAVATOR – BE1800E?
a) BHEL
b) Larsen & Toubro
c) Reliance Defence and Engineering Ltd.
d) BEML Ltd.

ANS - D
9.  PARAM JIT MANN HAS BEEN APPOINTED AS THE NEXT AMBASSADOR OF INDIA TO?
a) Austria
b) Republic of Slovenia
c) Philippines
d) Switzerland

ANS - B
10.  LEO VARADKAR, AN INDIAN-ORIGIN DOCTOR, IS SET TO BECOME THE YOUNGEST PRIME MINISTER OF?
a) Finland
b) Norway
c) Ireland
d) Sweden

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts