Choose Your Language

Thursday, June 8, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JUNE

1. THE THREE-DAY FESTIVAL‘MAKING OF DEVELOPED INDIA’ WAS  HELD ON JUNE 2 IN WHICH STATE?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

ANS - A
2. WHICH DISTRICT OF ANDHRA PRADESH HAS BEEN SELECTED FOR THE MGNREGA ANNUAL AWARD FOR EFFECTIVE IMPLEMENTATION OF THE MAHATMA GANDHI NATIONAL RURAL EMPLOYMENT GUARANTEE ACT DURING 2015-16?
a) Guntur
b) Vizianagram
c) Nellore
d) Kurnool


ANS - B
3. INDIA SUCCESSFULLY TEST-FIRED ITS FIRST ALL WEATHER TRACKED-CHASSIS QR-SAM, ABBREVIATION QR-SAM STANDS FOR:
a) Quick Record Surface-to-Air Missile
b) Quick Retaliation Surface-to-Air Missile
c) Quick Reaction Surface-to-Air Missile
d) Quick Response Surface-to-Air Missile

ANS - C
4. WHICH COUNTRY HAS OVERTAKEN CHINA AND HAS RANKED AS THE TOP COUNTRY IN THE 2017 GLOBAL RETAIL DEVELOPMENT INDEX RELEASED BY A.T. KEARNEY?
a) Singapore
b) Malaysia
c) Turkey
d) India

ANS - D
5. WHO IS THE AUTHOR OF THE NOVEL ‘THE MINISTRY OF UTMOST HAPPINESS’?
a) Salman Rushdie
b) Arundhati Roy
c) Shobha De
d) Jhumpa Lahiri

ANS - B
6. INDIAN AND RUSSIA HAVE AGREED TO SOON CONDUCT THE FIRST EVER TRI-SERVICES EXERCISE WHICH WILL BE CALLED:
a) INDRA-2017
b) MEGHDOOT-2017
c) SURYAKIRAN-2017
d) MALABAR-2017

ANS - A
7. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON THAILAND OPEN GRAND PRIX GOLD BADMINTON TITLE?
a) Parupalli Kashyap
b) Kidambi Srikanth
c) Vinay Bhatia
d) B Sai Praneeth

ANS - D
8. WHAT WAS THE THEME OF ‘WORLD ENVIRONMENT DAY’ 2017, CELEBRATED ON 5TH JUNE, 2017?
a) ’Seven Billion Dreams; One Planet; Consume with Care’
b) ‘Connecting People to Nature’
c) ‘Think, Eat, Save’
d) ’Many Species. One Planet. One Future’

ANS - B
9. WHICH STATE GOVERNMENT LAUNCHED SINGLE-WOMAN PENSION SCHEME ACROSS THE STATE, THEREBY BECOMING THE FIRST STATE IN INDIA TO LAUNCH SUCH SCHEME?
a) Assam
b) Punjab
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

ANS - C
10. THE INDIAN ARMY IS ALL SET TO OPEN UP COMBAT POSITIONS FOR WOMEN, A GENDER BARRIER BROKEN BY ONLY A FEW COUNTRIES GLOBALLY. WHO IS THE CURRENT CHIEF OF ARMY STAFF?
a) Dalbir Singh Suhag
b) Deepak Kapoor
c) Vijay Kumar Singh
d) Bipin Rawat


ANS - D

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts