Choose Your Language

Tuesday, June 13, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JUNE

1. INDIA’S FIRST RURAL LED STREET LIGHTING PROJECT WILL BE UNDERTAKEN IN WHICH STATE?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Haryana
d) Punjab

ANS - A
2. NATIONAL SKILL DEVELOPMENT CORPORATION SIGNED MOU WITH WHICH CENTRAL ARMED POLICE FORCE FOR CONDUCTING SKILL DEVELOPMENT PROGRAMS UNDER THE SKILL INDIA MISSION?
a) CRPF
b) ITBP
c) CISF
d) BSF

ANS - C
3. WHICH COUNTRY OFFICIALLY JOINED NORTH ATLANTIC TREATY ORGANIZATION AND THEREBY BECAME THE 29TH MEMBER COUNTRY OF NATO?
a) Serbia
b) Montenegro
c) Bulgaria
d) Croatia

ANS - B
4. WHICH PUBLIC SECTOR BANK IS GOING TO DEVELOP AS MANY AS 100 DIGITAL VILLAGES IN VARIOUS STATES OF THE COUNTRY AS PART OF ITS INITIATIVE TO PROMOTE DIGITAL BANKING AMONG THE RURAL POPULATION?
a) Bank of India
b) Punjab National Bank
c) Bank of Baroda
d) Vijaya Bank

ANS - D
5. WHO AMONG THE FOLLOWING BOLLYWOOD ACTRESS HAS BEEN APPOINTED AS BRAND AMBASSADOR FOR THE WILDLIFE TRUST OF INDIA?
a) Dia Mirza
b) Deepika Padukone
c) Sushmita Sen
d) Raveena Tandon

ANS - A
6.   HOME MINISTER RAJNATH SINGH INAUGURATED A TWO-DAY NATIONAL LEVEL CONFERENCE ON “CAPACITY BUILDING OF SDRF-2017” IN:
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Visakkhapatnam
d) Chennai

ANS - B
7.  WHICH INITIATIVE HAS BEEN LAUNCHED BY UNION HEALTH MINISTER J P NADDA TO UPSCALE THE QUANTITY AND QUALITY OF TRAINED PROFESSIONALS IN THE HEALTHCARE SYSTEM?
a) ‘More Skills, More Growth’
b) ‘Skills for Youth’
c) ‘Skill for Life, Save a Life’
d) ‘Skills and Jobs’

ANS - C
8.  INDIA HAS SIGNED AN AGREEMENT WITH ________ TO PROVIDE USD 318 MILLION AS LINE OF CREDIT TO DEVELOP THE RAILWAY SECTOR IN THE COUNTRY
a) Sri Lanka
b) Myanmar
c) Nepal
d) Bangladesh

ANS - A
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAVE BEEN APPOINTED AS INDEPENDENT DIRECTORS OF INDIA POST PAYMENTS BANK?
a) Gauri Shanka and Mithali Sarkar
b) K G Karmakar and Mithali Sarkar
c) V K Dhond and Gauri Shankar
d) K G Karmakar and Gauri Shankar

ANS - D
10.  UNION CABINET HAS GIVEN ITS EX-POST FACTO APPROVAL TO THE AGREEMENT BETWEEN INDIA AND CYPRUS ON:
a) Defence Cooperation
b) Merchant Shipping
c) Art and Culture
d) Outer Space Exploration

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts