Choose Your Language

Tuesday, June 13, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JUNE

1.  WHICH STATE GOVERNMENT SIGNED A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH THE CIVIL AVIATION MINISTRY FOR THE IMPLEMENTATION OF UDAN SCHEME?
a) Karnataka
b) West Bengal
c) Tamil Nadu
d) Manipur

ANS - C
2. BRICS MEDIA FORUM WAS HELD FROM 7TH TO 8TH JUNE 2017 IN?
a) Beijing, China
b) Durban, South Africa
c) New Delhi, India
d) Rio de Janeiro, Brazil

ANS - A
3. WHICH COMPANY HAS TOPPED THE RECENTLY RELEASED FORTUNE 500 LIST FOR THE YEAR IN A ROW?
a) Apple
b) Walmart
c) Google
d) Microsoft

ANS - B
4. B K MANJUNATH HAS BEEN APPOINTED AS PART-TIME CHAIRMAN OF WHICH BANK?
a) Federal Bank
b) Karnataka Bank
c) Catholic Syrian Bank
d) Lakshmi Vilas Bank

ANS - D
5. WHAT WAS THE THEME FOR ‘WORLD OCEANS DAY’ 2017, CELEBRATED ON JUNE 8?
a) Economic Virtue of Oceans
b) Conserving Ocean Ecosystem
c) Our Oceans, Our Future
d) Protect the Ocean

ANS - C
6.  MINISTER OF RAILWAYS, SURESH PRABHU INAUGURATED INDIAN RAILWAYS’ 1ST HR ROUND TABLE CONFERENCE IN?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Kolkata

ANS - A
7.  WHICH SOFTWARE SERVICES COMPANY HAS LAUNCHED “BANCS APP DEVELOPMENT KIT” THAT WILL ENABLE BANKS TO DESIGN AND BUILD THEIR OWN APPS AND DEPLOY IT ACROSS DEVICES AND DESKTOPS SEAMLESSLY?
a) Wipro
b) TCS
c) Tech Mahindra
d) Infosys

ANS - B
8.  WHO AMONG THE FOLLOWING SRI LANKAN CRICKETER HAS BEEN INDUCTED INTO THE ICC CRICKET HALL OF FAME IN LONDON?
a) Kumar Sangakkara
b) Sanath Jayasuriya
c) Muttiah Muralitharan
d) Arvinda de Silva

ANS - C
9.  WHICH MOBILE APP HAS BEEN LAUNCHED BY PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE, THAT IS AIMED AT RAISING AWARENESS ABOUT FEMALE FOETICIDE AND SEX SELECTION?
a) ‘Beti Bachao, Beti Padhao’
b) ‘Pride’
c) ‘Save the Girl Child’
d) ‘Selfie with Daughter’

ANS - D
10.  WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK, “THE CRISIS WITHIN KNOWLEDGE AND EDUCATION IN INDIA”?
a) Ganesh Devy
b) Peter Lopez
c) Chetan Bhagat
d) Karthik Iyer

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts