Choose Your Language

Saturday, July 22, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JULY

1. GOVERNMENT LAUNCHED A GOODS AND SERVICES TAX TRAINING PROGRAMME TO SKILL AROUND HOW MANY YOUTHS IN SIX MONTHS TO HANDLE TAX COMPLIANCE ISSUES LIKE INVOICE MAKING?
a) 2 lakh youths
b) 3 lakh youths
c) 5 lakh youths
d) 7 lakh youths

ANS - A
2. WHICH AMONG THE FOLLOWING RAILWAY STATION IN MUMBAI HAS BECOME INDIA’S 1ST RAILWAY STATION RUN BY WOMEN?
a) Andheri Railway Station
b) Matunga Railway Station
c) Vashi Railway Station
d) Kalyan Railway Station

ANS - B
3. WHICH AMONG THE FOLLOWING COUNTRY RENAMED THE NORTHERN REACHES OF ITS EXCLUSIVE ECONOMIC ZONE IN THE SOUTH CHINA SEA AS THE NORTH NATUNA SEA?
a) Japan
b) South Korea
c) Indonesia
d) Philippines

ANS - C
4. NAR BAHADUR BHANDARI, WHO PASSED AWAY RECENTLY, WAS THE FORMER CHIEF MINISTER OF?
a) Arunachal Pradesh
b) Tripura
c) Sikkim
d) Manipur

ANS - D
5. WHICH DIGITAL PAYMENTS COMPANY HAS ENTERED INTO PARTNERSHIP WITH SAMSUNG PAY, UNDER WHICH CONSUMERS WILL BE ABLE TO MAKE PAYMENTS WITH A SINGLE TAP USING SELECT SAMSUNG HANDSETS?
a) Freecharge
b) MobiKwik
c) PayUMoney
d) Paytm

ANS - B
6.  WHICH STATE GOVERNMENT LAUNCHED A 1ST EVER ‘CULTRUE OF CRUISE’, A WEEKLY CULTURAL PROGRAMME AT A PROMINENT LAKE IN THE STATE?
a) Kerala
b) Goa
c) Rajasthan
d) Jammu & Kashmir

ANS - D
7.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN SWORN IN AS NEW CHIEF JUSTICE OF NEPAL?
a) Birendra Gharti
b) Mandar Koirala
c) Gopal Prasad Parajuli
d) Jivan Lal Bhandari

ANS - C
8.  INDIA AND SRI LANKA HAVE SIGNED A MOU TO DEVELOP A VILLAGE IN WHICH DISTRICT IN SRI LANKA?
a) Mannar District
b) Anuradhapura District
c) Badulla District
d) Ampara District

ANS - B
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING TOOK OATH AS MEMBERS OF THE LOK SABHA?
a) Farooq Abdullah and PK Kunhalikutty
b) Farooq Abdullah and Majid Sheikh
c) Farooq Abdullah and LK Qadri
d) LK Qadri and PK Kunhalikutty

ANS - A
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS 2017 IN MEN’S SINGLES CATEGORY?
a) Novak Djokovic
b) Stan Warinka
c) Roger Federer
d) Andy Murray

ANS - C 


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JULY"

Post a Comment

Popular Posts