Choose Your Language

Saturday, July 22, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JULY

1. ‘REQUISITIONING AND ACQUISITION OF IMMOVABLE PROPERTY (AMENDMENT) BILL, 2017’, A BILL PROVIDING FOR AMENDMENT TO THE REGULATIONS GOVERNING COMPENSATION AMOUNT PAYABLE AT THE TIME OF ACQUISITION OF IMMOVABLE PROPERTY BY THE CENTRAL GOVERNMENT WAS INTRODUCED IN THE LOK SABHA ON JULY 18. THIS BILL IS AN AMENDMENT TO THE ORIGINAL ACT THAT CAME INTO FORCE IN?
a) 1951
b) 1952
c) 1949
d) 1950

ANS - B
2. WHICH AMONG THE FOLLOWING CITY WILL HOST HORASIS ASIA MEETING, A GLOBAL BUSINESS MEET IN NOVEMBER 2017?
a) Ajmer
b) Bhubaneswar
c) Kolkata
d) Varanasi

ANS - C
3. WHICH PUBLIC SECTOR BANK LAUNCHED A ONE STOP INTEGRATED WEBSITE FOR HOME BUYERS?
a) Punjab National Bank
b) Bank of Baroda
c) Canara Bank
d) State Bank of India

ANS - D
4. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN GIVEN THE ADDITIONAL CHARGE OF THE MINISTRY OF INFORMATION AND BROADCASTING AFTER M VENKAIAH NAIDU RESIGNED TO CONTEST THE VICE-PRESIDENTIAL ELECTION?
a) Smriti Irani
b) Nitin Gadkari
c) Suresh Prabhu
d) Rajnath Singh

ANS - A
5. ‘NELSON MANDELA DAY’ IS CELEBRATED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 19th July
b) 17th July
c) 20th July
d) 18th July

ANS - D
6.  THE MAHARASHTRA GOVERNMENT HAS APPROVED A REVISED POLICY OF THE ‘MAJHI KANYA BHAGYASHREE’ SCHEME, ACCORDING TO WHICH FAMILIES WHO HAVE A YEARLY INCOME OF UP TO RS ________ LAKH WILL BE BENEFITED.
a) Rs 4.5 lakh
b) Rs 7.5 lakh
c) Rs 6.5 lakh
d) Rs 5.5 lakh

ANS - B
7.  WHICH COUNTRY HAS BECOME THE 35TH COUNTRY TO JOIN THE INTERNATIONAL SOLAR ALLIANCE, AN INITIATIVE LAUNCHED BY PRIME MINISTER NARENDRA MODI IN NOVEMBER 2015 IN PARIS?
a) Cambodia
b) Bangladesh
c) Australia
d) New Zealand

ANS - C
8.  A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WAS SIGNED BETWEEN THE MINISTRY OF DEFENCE AND GARDEN REACH SHIPBUILDERS & ENGINEERS LIMITED FOR FINANCIAL YEAR 2017-18. HEADQUARTERS OF GRSE IS LOCATED IN?
a) Kolkata
b) Kochi
c) Panaji
d) Bengaluru

ANS - A
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING WAS APPOINTED AS THE NEW CHIEF MINISTER OF NAGALAND?
a) Yanthungo Patton
b) TR Zeliang
c) Kipili Sangtam
d) Kiyanilie Peseyie

ANS - B
10.  UNIQUE IDENTIFICATION AUTHORITY OF INDIA OR UIDAI HAS LAUNCHED A NEW MOBILE APP, CALLED ________, THAT WILL NEGATE THE NEED TO CARRY THE PHYSICAL AADHAAR CARD?
a) SmartAadhaar
b) AadhaarWallet
c) MyAadhaar
d) mAadhaar

ANS - D



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JULY"

Post a Comment

Popular Posts