Choose Your Language

Friday, July 7, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JULY

1. A 15-DAY LONG JOINT MILITARY TRAINING EXERCISE BETWEEN ARMIES OF INDIA AND _______ BEGUN IN HIMACHAL PRADESH?
a) Thailand
b) Myanmar
c) Bangladesh
d) Sri Lanka

ANS - A
2. IN WHICH STATE, THE OFFICE OF THE COMMISSIONER OF COMMERCIAL TAXES HAS SET UP GST FACILITATION CENTRES IN WARD OFFICES, WHEREIN CHARTERED ACCOUNTANTS WILL PROVIDE FREE CONSULTATION SERVICES RELATED TO GST?
a) Rajasthan
b) Karnataka
c) Madhya Pradesh
d) Goa

ANS - D
3. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW CHIEF OF THE NATIONAL DISASTER RESPONSE FORCE?
a) Mukul Katiyar
b) Rajat Mishra
c) Sanjay Kumar
d) Divyesh Bhatnagar

ANS - C
4. WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL ORGANIZATION HAS COMMITTED USD 220 MILLION FOR IMPROVING ROAD CONNECTIVITY AS WELL AS TRANSPORT EFFICIENCY AND SAFETY ON STATE HIGHWAYS OF RAJASTHAN?
a) World Bank
b) Asian Development Bank
c) Asian Infrastructure Investment Bank
d) International Monetary Fund

ANS - B
5. RESERVE BANK OF INDIA HAS RAISED THE FPI LIMIT IN GOVERNMENT SECURITIES BY 4.7% TO RS.2.42 BILLION FOR JULY-SEPTEMBER QUARTER. ABBREVIATION FPI STANDS FOR?
a) Foreign Personal Investment
b) Foreign Promoter Investment
c) Foreign Portfolio Investment
d) Foreign Professional Investment

ANS - C
6.  10TH INDIA-JORDAN TRADE AND ECONOMIC JOINT COMMITTEE MEETING WAS HELD ON 4TH AND 5TH JULY, 2017, IN?
a) Jerash, Jordan
b) Mumbai, India
c) Aqaba, Jordan
d) New Delhi, India

ANS - D
7.  WHO AMONG THE FOLLOWING INAUGURATED THE 9TH EDITION OF DELHI DIALOGUE IN NEW DELHI?
a) M Venkaiah Naidu
b) Rajnath Singh
c) Sushma Swaraj
d) Arun Jaitley

ANS - C
8.  ‘DREE FESTIVAL’ IS AN AGRICULTURAL FESTIVAL CELEBRATED BY ‘APATANI TRIBE’ OF WHICH STATE?
a) Sikkim
b) Aunachal Pradesh
c) Jharkhand
d) Chhattisgarh

ANS - B
9.  BOARD OF WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL INSTITUTION APPROVED USD 329 MILLION LOAN TO BUILD ACCESS ROADS TO 4,000 VILLAGES IN GUJARAT?
a) Asian Infrastructure Investment Bank
b) Asian Development Bank
c) World Bank
d) International Monetary Fund

ANS - A
10.  WHICH SCHEME HAS BEEN LAUNCHED BY KARNATAKA STATE GOVERNMENT TO IDENTIFY AND NURTURE INNOVATIVE START-UPS?
a) ‘Ambition 100’
b) ‘Aspire 100’
c) ‘Dreams 100’
d) ‘Elevate 100’

ANS - D



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 JULY"

Post a Comment

Popular Posts