Choose Your Language

Tuesday, July 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JULY

1. INDIA HAS RAKED AT WHICH POSITION ON LATEST FIFA WORLD RANKING RELEASED ON 6TH OF JULY?
a) 96th
b) 81st
c) 101st
d) 86th

ANS - A
2. WHICH AMONG THE FOLLOWING HAS BECOME THE LAST STATE TO ADOPT THE GOODS AND SERVICES TAX RESOLUTION DURING A SPECIAL SESSION ON JULY 5?
a) Kerala
b) Jammu and Kashmir
c) Assam
d) West Bengal

ANS - B
3. ‘CRYSANTHUMUN’, A NEW FAST-GROWING ISRAELI FLOWER HAS BEEN NAMED AFTER WHICH LEADER?
a) Russia President Vladimir Putin
b) US President Donald Trump
c) Indian Prime Minister Narendra Modi
d) German Chancellor Angela Merkel

ANS - C
4. WHICH INDIAN COMPANY HAS SIGNED A MOU WITH RUSSIA’S VNESHECONOM BANK TO CREATE A $200 MILLION IT AND INNOVATION FUND?
a) Bajaj Finance
b) Reliance Capital
c) Tata Consultancy Services
d) SREI Infrastructure Finance

ANS - D
5. WHICH PRIVATE SECTOR BANK HAS TIED UP WITH PFG FOREX FOR REMITTANCE FACILITY FOR THE BENEFIT OF INDIAN EXPATRIATES FROM AUSTRALIA?
a) South Indian Bank
b) Catholic Syrian Bank
c) Bandhan Bank
d) Federal Bank

ANS - A
6.  WHICH PROGRAMME, AIMED AT CONNECTING SCHOOL STUDENTS AND SCIENTISTS FOR EXTENDING STUDENT’S CLASSROOM LEARNING WAS LAUNCHED IN NEW DELHI?
a) ‘VIGYAN PARICHAY’
b) ‘PRERNA’
c) ‘JIGYASA’
d) ‘AAVISHKAR’

ANS - C
7.  THE GOVERNMENT WILL SET UP ‘GARIB NAWAZ’ SKILL DEVELOPMENT CENTRES IN HOW MANY DISTRICTS OF THE COUNTRY TO OFFER EMPLOYMENT-ORIENTED TRAINING TO THE YOUTH FROM MINORITY COMMUNITIES?
a) 100 districts
b) 150 districts
c) 125 districts
d) 200 districts

ANS - A
8.  NAVAL FORCES OF WHICH COUNTRIES PARTICIPATED IN MALABAR NAVAL EXERCISE 2017 WHICH BEGAN ON JULY 7, 2017 IN CHENNAI, INDIA?
a) India, Japan and Sri Lanka
b) India, US and Japan
c) India, US and Australia
d) India, Japan and Australia

ANS - B
9.  NATIONAL ALUMINIUM COMPANY LIMITED IS SETTING UP THE 1ST OF ITS KIND ALUMINIUM PARK IN?
a) Kota, Rajasthan
b) Jamnagar, Gujarat
c) Angul, Odisha
d) Ratnagiri, Maharashtra

ANS - C
10.  RESEARCHERS FROM WHICH ENTITY HAVE PRESENTED A STUDY INDICATING THAT INDIA WILL BE THE BASE TO THE ECONOMIC POLE OF GLOBAL GROWTH OVER THE COMING DECADE, REMAINING AHEAD OF CHINA?
a) Centre for Macro Development at Sydney University
b) Centre for Economic Development at Cambridge University
c) Centre for Global Development at Oxford University
d) Centre for International Development at Harvard University

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 JULY"

Post a Comment

Popular Posts