Choose Your Language

Wednesday, August 9, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 AUG

1. A 2-DAY CONCLAVE OF TAX OFFICERS ENTITLED ‘RAJASWA GYANSANGAM’ WILL BE HELD IN?
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Kochi
d) Chennai

ANS - A
2. THE EXECUTIVE COMMITTEE OF NATIONAL MISSION FOR CLEAN GANGA IN ITS 4TH MEETING HAS APPROVED SEVEN PROJECTS WORTH RS ______ CR IN THE SECTOR OF SEWAGE INFRASTRUCTURE, GHAT DEVELOPMENT AND RESEARCH?
a) Rs 525 cr
b) Rs 425 cr
c) Rs 825 cr
d) Rs 625 cr

ANS - B
3. WHICH BANK SLASHED INTEREST ON SAVINGS ACCOUNT DEPOSITS BY 50 BASIS POINTS TO 3.5% ON BALANCE UP TO RS 1 CR?
a) Indian Overseas Bank
b) Punjab National Bank
c) State Bank of India
d) ICICI Bank

ANS - C
4. CENTRAL BOARD OF DIRECT TAXES ENTERED INTO HOW MANY UNILATERAL ADVANCE PRICING AGREEMENTS WITH INDIAN TAXPAYERS IN THE MONTH OF JULY, 2017?
a) Seven
b) Six
c) Ten
d) Nine

ANS - D
5. “JIYO PARSI PUBLICITY PHASE-2” TO REVERSE THE DECLINING TREND OF PARSI POPULATION WAS LAUNCHED BY UNION MINISTER OF STATE (I/C) FOR MINORITY AFFAIRS & PARLIAMENTARY AFFAIRS MUKHTAR ABBAS NAQVI IN?
a) Mumbai
b) Surat
c) New Delhi
d) Ahmedabad

ANS - A
6.  19TH ROUND OF THE REGIONAL COMPREHENSIVE ECONOMIC PARTNERSHIP TRADE NEGOTIATING COMMITTEE MEETINGS AND OTHER RELATED MEETINGS WERE IN?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Jaipur
d) Hyderabad

ANS - D
7.  PRIME MINISTER, NARENDRA MODI HAS ANNOUNCED A PACKAGE OF RS ______ C FOR RELIEF, REHABILITATION AND BUILDING FLOOD MITIGATION INFRASTRUCTURE IN THE FLOOD-AFFECTED NORTH-EASTERN STATES INCLUDING ASSAM?
a) 2350 cr
b) 1350 cr
c) 4350 cr
d) 3350 cr

ANS - A
8.  WHICH COMPANY HAS NAMED SAMEER GARDE AS PRESIDENT FOR ITS INDIA AND SAARC OPERATIONS?
a) Microsoft
b) Cisco
c) IBM
d) Facebook

ANS - B
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE CHIEF OF THE INDIAN ARMY’S EASTERN COMMAND?
a) Lt General Abhay Krishna
b) Lt General Pawan Tomar
c) Lt General Sandeep Menon
d) Lt General Ajay Rajput

ANS - A
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS OVERTAKEN HONG KONG BUSINESS MAGNATE LI KA-SHING TO BECOME ASIA’S 2ND-RICHEST MAN?
a) Uday Kotak
b) Dilip Sanghvi
c) Mukesh Ambani
d) Anil Ambani

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 AUG"

Post a Comment

Popular Posts