Choose Your Language

Wednesday, August 9, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 AUG

1. MINISTRY OF ELECTRONICS AND INFORMATION TECHNOLOGY HAS APPOINTED AN EXPERT COMMITTEE THAT WOULD STUDY VARIOUS ISSUES RELATING TO DATA PROTECTION IN INDIA AND WILL SUGGEST A DRAFT DATA PROTECTION BILL. WHO AMONG THE FOLLOWING IS THE HEAD OF THIS COMMITTEE?
a) B N Srikrishna
b) Rajat Moona
c) Rama Vedashrees
d) Ajay Bhushan

ANS - A
2. UNION COMMERCE MINISTER NIRMALA SITHARAMAN ATTENDED BRICS TRADE MINISTERS MEETING IN?
a) Cape Town, South Africa
b) Shanghai, China
c) Rio de Janeiro, Brazil
d) Mumbai, India

ANS - B
3. RESERVE BANK OF INDIA  CUT THE POLICY REPO RATE BY 25 BASIS POINTS. NOW THE REPO RATE STANDS AT?
a) 7.00%
b) 6.50%
c) 6.00%
d) 6.25%

ANS - C
4. WHO AMONG THE FOLLOWING WAS HONOURED BY EAST BENGAL FOOTBALL CLUB ON ITS FOUNDATION DAY WITH ITS HIGHEST AWARD, BHARAT GAURAV?
a) Virender Sehwag
b) Mary Kom
c) Yuvraj Singh
d) Dhanraj Pillay

ANS - D
5. PETER O’NEILL HAS BEEN REAPPOINTED AS PRIME MINISTER OF?
a) Poland
b) Papua New Guinea
c) Georgia
d) Fiji

ANS - B
6.  UNION CABINET HAS GIVEN ITS EX-POST FAC TO APPROVAL FOR A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING SIGNED AMONG INDIA AND VARIOUS BRICS COUNTRIES (BRAZIL, RUSSIA, CHINA & SOUTH AFRICA) FOR ESTABLISHMENT OF THE BRICS-ARP. ABBREVIATION ‘ARP’ STANDS FOR?
a) Agriculture Research Portal
b) Agriculture Regulatory Platform
c) Agriculture Regulatory Portal
d) Agriculture Research Platform

ANS - D
7.  UNION AGRICULTURE MINISTRY HAS SIGNED A MEMORANDUM OF ASSOCIATION FOR SETTING UP A REGIONAL CENTRE OF THE INTERNATIONAL RICE RESEARCH INSTITUTE IN?
a) Bhopal
b) Varanasi
c) Hyderabad
d) Jaipur

ANS - B
8.  AADI PERUKKU FESTIVAL IS CELEBRATED IN WHICH INDIAN STATE?
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Kerala

ANS - C
9.  HASSAN ROUHANI HAS BEEN SWORN IN AS THE PRESIDENT OF WHICH COUNTRY FOR A 2ND TERM?
a) Iran
b) Saudi Arabia
c) Kuwait
d) Oman

ANS - A
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING INDIAN WOMEN CRICKETER HAS BEEN APPOINTED TO THE POST OF DEPUTY SUPERINTENDENT OF POLICE IN THE PUNJAB STATE POLICE?
a) Mithali Raj
b) Jhulan Goswami
c) Dipti Sharma
d) Harmanpreet Kaur

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 AUG"

Post a Comment

Popular Posts