Choose Your Language

Friday, August 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 AUG

1. IN A WRITTEN REPLY TO A QUESTION IN LOK SABHA, ARJUN RAM MEGHWAL, MINISTER OF STATE FOR FINANCE AND CORPORATE AFFAIRS STATED THAT GOVERNMENT HAS REVISED THE BASE YEAR OF ALL-INDIA WHOLESALE PRICE INDEX FROM 2004-05 TO?
a) 2015-16
b) 2013-14
c) 2014-15
d) 2011-12
ANS - D

2. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW VICE CHAIRMAN OF THE NITI AAYOG?
a) Rajiv Kumar
b) Vidyut Kant
c) Vinay Khattar
d) Nandish Jaiswal
ANS - A


3. WHICH STATE GOVERNMENT HAS DECIDED TO DISTRIBUTE 13 LAKH SOIL HEALTH CARDS AMONG FARMERS?
a) Rajasthan
b) Kerala
c) Assam
d) Gujarat

ANS - C
4. WHICH INDIAN WRESTLER CLINCHED THE BRONZE MEDAL IN WOMEN’S 59KG CATEGORY OF THE JUNIOR WORLD WRESTLING CHAMPIONSHIP IN TAMPERE, FINLAND?
a) Sangeeta Singh
b) Manju Kumari
c) Latika Rajput
d) Vijaya Narang

ANS - B
5. BJP-LED NATIONAL DEMOCRATIC ALLIANCE NOMINEE AND FORMER UNION MINISTER, M VENKAIAH NAIDU HAS BEEN ELECTED AS THE ____ VICE PRESIDENT OF INDIA?
a) 15th
b) 11th
c) 14th
d) 13th

ANS - D
6.  UNION HOME MINISTRY PASSED AN ORDER TO MERGE THE THREE-DECADE OLD NATIONAL CRIME RECORDS BUREAU WITH BPRD. ABBREVIATION BPRD STANDS FOR?
a) Bureau of Police Research and Development
b) Bureau of Patrolling Research and Development
c) Bureau of Police Regulation and Development
d) Border Police Research and Development

ANS - A
7.  CUSTOMERS OF WHICH PUBLIC SECTOR BANK WILL HAVE TO PAY CHARGES FOR DEPOSITING CASH ABOVE RS 5,000 IN A NON-BASE BRANCH EVEN IF IT IS LOCATED IN THE SAME CITY?
a) Bank of Baroda
b) State Bank of India
c) Punjab National Bank
d) Bank of India

ANS - C
8.  LEADING FMCG COMPANY BRITANNIA INDUSTRIES WILL INVEST RS 1000 CR AT ITS PROPOSED LARGEST PLANT AT A FOOD PARK IN?
a) Haryana
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Karnataka

ANS - B
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS AN EXECUTIVE DIRECTOR IN THE WORLD BANK IN THE US?
a) Sandhya Iyer
b) Rujuta Parikh
c) Manisha Chandra
d) S Aparna

ANS - D
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING INDIAN SHOOTER HAS WON THE INDIVIDUAL AS WELL AS THE TEAM GOLD MEDAL IN MEN’S DOUBLE TRAP AT THE 7TH ASIAN SHOTGUN CHAMPIONSHIP?
a) Ankur Mittal
b) Pankaj Dixit
c) Rajat Dandekar
d) Hitesh Joshi

ANS - A



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 AUG"

Post a Comment

Popular Posts