Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Tuesday, February 9, 2016

Quant Quiz-1 For LIC-AAO, SBI Clerk Exam 2016 (With Full Explanation)

QUANT QUIZ-1 FOR LIC – AAO EXAM


1. A mixture contains milk and water in the ratio 9:4 on adding 4 lts of water, the ratio of milk to water becomes 3:2. Find the total quantity of original mixture:
a. 26                           
b.18                                        
c.10                                        
d.30

2. The ratio of income of A and B is 9:4 and their expenditure are in the ratio 7:3. If each saves Rs 2000 what are their incomes:
a. 90000, 4000                     
b.27000, 12000                    
c. 72000, 16000                   
d.72000, 32000

3. The ratio of the ages of A and B is 7:4 .If the difference between the present age of A and the age of B 2 years hence is 4 than what is the sum of the present ages of A and B:
a. 22                           
b. 18                                       
c. 24                                       
d. 32

4. A man bought a chair and sold it at a gain of 15% if he had bought it at 15 % less and sold it for Rs 160 more he would have gained 40% .Find the cost price of the chair :
a. 4000                                  
b. 3000                                              
c. 3600                                   
d.3200

5. A man had to sell pulses at a loss of 10%. If he increase the price by Rs 5 per kg, he would make a profit of 15% .Find the cost price and initial selling price per kg of pulses:
a. 20,18                                  
b. 18,20                                 
c. 15,18                                              
d. 18,15

6. A can do a job in 12 days, B in 15 days. They work together for 2 days, then B leaves and A alone continues the work. After 1 day C joins A and work is completed in 5 more days. In how many days can C do it alone:
a. 15                           
b.20                                        
c. 25                                       
d.30

7. One type of liquid contains 15% of milk, the other contains 20% of milk. A can is filled with 4 parts of the first liquid and 11 parts of the second liquid. Find the percentage of milk in new mixture:
a.                 
b.18%                                    
c.                                   
d.

8. A man rows to a place 48 km distance and back in 14 hrs. He finds that he can row 4 km with the stream in the same time as 3 km against the stream. Find the rate of the stream:
a. 1 km/hr                             
b. 2 km/hr                             
c. 1.5 km/hr                          
d. 2.5 km/hr

9. A train leaves the station 1 hr before the scheduled time. The train decreases its speed by 50 km/hr. At the next station 300 km away, the train reached on time. Find the original speed of train:
a. 100                         
b. 150                                    
c.  200                                    
d. none of these

10. Two trains running in opposite directions crosses a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds:
a. 1:3                          
b. 3:2                                      
c. 3:4                                      
d. none of these
ANSWERS:
1. A ;  2. D;  3. A ;  4. A;  5. A;  6. C;  7. C;  8. A;  9.B;  10. B


To Get Explanation CLICK HERE
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS