Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Tuesday, March 1, 2016

Quant Quiz-9 Based on Permutation/Combination

QUANT QUIZ-9 FOR LIC –AAO EXAM
PERMUTATION /COMBINATION
1. How many 3 digit different numbers can be formed from the digits 3,4,5,6,7 without repetition:
a. 60                          
b. 80                                     
c. 120                        
d. 135

2. Find the number of ways in which 8 players out of 12 players can be selected such that 2 particular player are always included and 3 particular players are always excluded:
a. 6                            
b.7                                         
c. 8                            
d. 9

Direction (3 -5): Answer the below given questions using the word ‘GANESHPURI’

3. The letter S and E respectively occupy the first and last places:
a. 8!                           
b. 10!                                    
c. 2! X 8!                   
d. none of these

4. Vowels should not be together :
a. 6! X 4!                               
b. 8! X 3!                               
c. 7! X 4!                   
d. none of these

5. How many words of 5 letters each can formed each containing 3 consonants and 2 vowels:
a. 14400                               
b. 120                                               
c. 480                        
d. none of these

6. How many different signals can be given using any number of flags from 6 flags of different colour:
a. 325                                   
b. 2550                                             
c. 1045                                 
d. none of these

7. A group of 4 is to formed from 5 women and 4 men in such a way that at least 2 women are there:
a. 101                                   
b. 100                                               
c. 201                        
d. none of these

Directions (8- 10): In how many ways 5 Indian and 4 Englishman can be selected at a round table

8. There is no restriction :
a. 5! X 4!                             
b. 8!                                      
c. 9!                           
d. none of these

9. All the 4 Englishman sit together:
a. 6! X 4!                               
b. 5! X 4!                               
c. 8! X 4!                   
d. None of these

10. All the 4 Englishman do not sit together:
a. 8! – 5! X4!            
b. 9! – 5! X 4!                                   
c. 8! – 6! X 4!          
d.  none of these

ANSWERS

1.A, 2.B, 3.A, 4.C, 5.A, 6.B, 7.A, 8.B, 9.B, 10.A,
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS