Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Tuesday, September 6, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 31 AUGUST

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 31 AUGUST
1. Name the State that became the first state to distribute 2 crore LED bulbs under Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA) scheme?
a) Gujarat
b) Tamil Nadu
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

2. Who appointed as the UN Women’s Advocate for Gender Equality and Women’s Empowerment in India.
a) Gauri Shinde
b) Mira Nair
c) Aishwaryaa Rajinikanth Dhanush
d) Kiran Rao

3. CRPF recently decided to appoint which sportspersons as its Commandant and Brand Ambassador?
a) Sakshi Malik
b) P V Sindhu
c) Deepa Karmakar
d) Jeetu Rai

4. The West Bengal State Assembly recently passed a resolution to change the name of the state. What would be the state called in English?
a) Bengal
b) Bangla
c) Bangal
d) Bang

5. Who was recently honoured with the Entertainer of The Year award by CNBC-TV18?
a) Deepika Padukone
b) Ranveer Singh
c) Irrfan Khan
d) Priyanka Chopra


6. Name the Indian wrestler whose bronze medal from the 2012 London Olympics was upgraded to silver?
a) Yogeshwar Dutt
b) Vijay Kumar
c) Sushil Kumar
d) None of them

7. Accorning to the RBI’s Annual Report 2015-16, By what percent in 2016-17 the Indian economy is likely to expand?
a) 7.4 percent
b) 6.5 percent
c) 7 percent
d) 7.6 percent

8.To which airport,  Ministry of Civil Aviation has given green signal for expansion?
a) Agartala
b) Guwahati
c) Ranchi
d) LucknowAns: A

9. Which Indian(s) received the Ramon Magsaysay Award 2016?
a) Bezwada Wilson
b) Thodur Madabusi Krishna
c) Both of them
d) None of them

10. Who was sworn in as President of Brazil in August 2016?
a) Lula da Silva
b) Michel Temer
c) Fernando Henrique
d) Dilma Rousseff
ANSWER

1.A, 2.C, 3.B, 4.A, 5.C, 6.A, 7.D, 8.A, 9.C, 10.B, 
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS