Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Tuesday, January 10, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 8 & 9 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 8 & 9 JANUARY

1.  WHERE WAS THE 16TH FINANCIAL STABILITY AND DEVELOPMENT COUNCIL MEETING HELD?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Hyderabad
d) Pune

ANS - A
2.  NAME THE LONGEST BULLET TRAIN WHICH WAS RECENTLY DEVELOPED BY CHINA TO COVER OVER 2,760 KM DISTANCE.
a) Kunming-Beijing HSR
b) Shangri-la of the World
c) Shenzhen night view
d) Shanghai Maglev Train

ANS - B
3.  14TH PRAVASI BHARTIYA DIVAS CONVENTION BEGINS IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Goa
c) Gujarat
d) Bengaluru

ANS - D
4.  WHO HAS APPOINTED AS MANAGING DIRECTOR OF IBM INDIA PVT LTD?
a) Anil Jalali
b) Deepak Singh
c) Karan Bajwa
d) Sushil Chandra

ANS - C
5.  AS PER THE REPORT OF CSO, THE GDP GROWTH OF INDIA IS ESTIMATED AT WHAT PERCENT FOR FY 17?
a) 7.5 percent
b) 7.1 percent
c) 7.3 percent
d) 7.6 percent

ANS - B
6.  WHO OF THE FOLLOWING  WON THE  QATAR OPEN TITLE 2017 ?
a) Novak Djokovic
b) Rafael Nadal
c) Roger Federer
d) Andy Murray

ANS - A
7.  WHO IS THE WINNER OF BRISBANE INTERNATIONAL WOMEN’S DOUBLES TITLE 2017?
a) Martina Hingis & Sania Mirza
b) Bethanie Mattek-Sands &  Andreja Klepač
c) Sania Mirza & Bethanie Mattek-Sands
d) Ekaterina Makarova &  Sania Mirza

ANS - C
8.  IN WHICH OF THE FOLLOWING CITY 2017 INTERNATIONAL KITE FESTIVAL HAS STARTED?
a) Rajkot
b) Gandhinagar
c) Vadodara
d) Ahmedabad

ANS - D
9.  WHICH BOLLYWOOD ACTOR HAS ROPED AS THE BRAND AMBASSADOR FOR ASIAN PAINTS PREMIUM EXTERIOR PAINT OFFERING ULTIMA PROTEK?
a) Imran Khan
b) Ranbir Kapoor
c) Irfan Khan
d) Salman Khan

ANS - B
10.  WHICH OF THE FOLLOWING  AFRICAN-AMERICAN ASTRONAUT BEING SEND TO INTERNATIONAL SPACE STATION FOR THE FIRST TIME BY NASA?
a) Stephanie Wilson
b) Mae C. Jemison
c) Jeanette Epps
d) Joan Higginbotham


ANS - C
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS