Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Sunday, January 29, 2017

REASONING QUIZ-91 FOR IBPS PO & CLERK

REASONING QUIZ-91 FOR IBPS PO & CLERK

Directions (1-5): In these questions, a relationship between different elements is shown in the statements. The statements are followed by two conclusions. Give answer

Q1. Statement: F≤N,R≥N,H>R

Conclusions: I. H≥F  II. R=F

(a) If only conclusion I is true.
(b) If neither conclusion I nor II is true
(c) If either conclusion I or II is true.
(d)If only conclusion II is true
(e) If both conclusions I and II are true.

Q2.Statement: M>T,K≤T,N=K

Conclusions: I. N≥M II. T≤N

(a) If both conclusions I and II are true.
(b) If only conclusion II is true
(c) If neither conclusion I nor II is true.
(d) If either conclusion I or II is true.
 (e) If only conclusion I is true.

Q3.Statement: T=H,W<H,M≤W

Conclusions: I. T=W  II. H<M

(a) If neither conclusion I nor II is true.
(b) If only conclusion II is true
(c) If either conclusion I or II is true.
(d) If only conclusion I is true.
(e) If both conclusions I and II are true.

Q4.Statement: D=M,L≥P,M>P

Conclusions: I. P<D II. D=P

(a) If only conclusion II is true
(b) If neither conclusion I nor II is true.
(c) If either conclusion I or II is true.
(d) If only conclusion I is true.
(e) If both conclusions I and II are true.

Q5.Statement:J≥B,R=F>T,B<R

Conclusions: I. F>R II. T=B

(a) If either conclusion I or II is true.
(b) If only conclusion II is true
(c) If only conclusion I is true.
(d) If neither conclusion I nor II is true.
(e) If both conclusions I and II are true.



Directions (Q. 6-10): In these questions, a relationship between different elements is shown in the statement(s). The statements are followed by two conclusions. Give answer

Q6. Statement: J≥K>P=R<N=S

Conclusions: I. S≥P   II. S=P

(a) If only conclusion I true.
(b) If only conclusion II true.
(c) If either conclusion I or II true.
(d) If both conclusions I and II are true.
(e) If neither conclusion I nor II true.


Q7. Statement: Q≥R<S≥T, U=R
                                      
Conclusions: I. T>U II. S≤R

(a) If only conclusion I true.
(b) If only conclusion II true.
(c) If both conclusions I and II are true.
(d) If neither conclusion I nor II true.
(e) If either conclusion I or II true.

Q8. Statement: L≥M≥N, J=I≤L

Conclusions: I. L>N   II. N=I

(a) If only conclusion I true.
(b) If neither conclusion I nor II true.
(c) If both conclusions I and II are true.
(d) If only conclusion II true.
(e) If either conclusion I or II true.

Q9. Statement: A<C<E=F>H≥J

Conclusions: I. A<C II. I<E

(a) If only conclusion I true.
(b) If both conclusions I and II are true.
(c) If either conclusion I or II true.
(d) If neither conclusion I nor II true.
(e) If only conclusion II true.

Q10. Statement: V=W>X=Y, T>Z=X

Conclusions: I. X>Z II. Y>W

(a) If neither conclusion I nor II true.
(b) If only conclusion II true.
(c) If both conclusions I and II are true.
(d) If only conclusion I true.
(e) If either conclusion I or II true.



Answer Key:

1. B
2. C
3. A
4. D
5. D
6. E
7. D
8. B
9. A

10. E
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS