Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Saturday, February 25, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 FEB

1. THE NATIONAL BIODIVERSITY CONGRESS 2017 WAS HELD IN WHICH STATE?
a) Himachal Pradesh
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Assam

ANS - B
2. THE INDIA-CHINA STRATEGIC DIALOGUE WAS HELD IN WHICH CITY TO BOOST BILATERAL TIES AND RESOLVE DIFFERENCES?
a) Hong-Kong
b) Bangalore
c) New Delhi
d) Beijing

ANS - D
3. WHICH ORGANIZATION HAS SIGNED A MOU WITH THE IOT ACCELERATION CONSORTIUM OF JAPAN FOR FASTER ADOPTION OF IOT ACROSS INDUSTRY?
a) Data Security Council of India
b) National Resource Centre for Free/Open Source Software
c) National Association of Software and Services Companies
d) Centre for Internet and Society

ANS - C
4. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE FIRST VICE PRESIDENT OF AZERBAIJAN?
a) Samir Sharifov
b) Elmar Mammadyarov
c) Mikayil Jabbarov
d) Mehriban Aliyeva

ANS - D
5. WHO IS THE AUTHOR OF THE PEOPLE’S MAHARAJA, A BIOGRAPHY OF PUNJAB CONGRESS CHIEF AMARINDER SINGH?
a) Khushwant Singh
b) Arundhati Roy
c) Vikram Sethi
d) Amitav Ghosh

ANS - A
6.  WHICH NORTH EAST STATE BECAME 22ND STATE TO JOIN UJWAL DISCOM ASSURANCE YOJANA?
a) Tripura
b) Manipur
c) Assam
d) Sikkim

ANS - D
7.  BRICS SUMMIT’S 1ST SHERPAS MEETING HELD IN WHICH COUNTRY?
a) Brazil
b) Russia
c) China
d) India

ANS - C
8.  WHICH BANK HAS BAGGED TWO AWARDS AT IBA BANKING TECHNOLOGY AWARDS?
a) Karnataka Bank
b) DCB Bank
c) Bandhan Bank
d) Dhanlaxmi Bank

ANS - A
9.  NATIONAL FOLK FESTIVAL OF KERALA 2017 BEGINS IN WHICH CITY?
a) kollam
b) Kozhikode
c) kochi
d) Thiruvananthapuram

ANS - D
10.  WHAT IS THE INDIA’S GDP FORECAST FOR FY 17, AS PER LATEST REPORT BY THE INTERNATIONAL MONETARY FUND?
a) 7.0%
b) 6.6%
c) 6.8%
d) 7.2%

ANS - B


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS