Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Monday, February 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 FEB

1. THE INDIA INNOVATION INDEX LAUNCHED BY NITI AAYOG HAS BEEN DEVELOPED TO RANK WHICH OF THE FOLLOWING?
a) Entrepreneurs
b) Financial Institutions
c) States
d) Educational Institutions

ANS - C
2. WHERE IS THE 31ST SURAJKUND INTERNATIONAL CRAFTS MELA ORGANIZED?
a) West Bengal
b) Haryana
c) Rajasthan
d) Gujarat

ANS - B
3. WHICH INDIAN FEMALE SINGER HAS COLLABORATED WITH UNITED NATION FOR WOMEN EMPOWERMENT PROJECT?
a) Sonu Kakkar
b) Shewta Pandit
c) Richa Sharma
d) Neeti Mohan

ANS - D
4. WHAT IS THE PROJECTED GDP GROWTH RATE OF INDIA FOR THE YEAR 2017-18 AS ESTIMATED BY HSBC?
a) 5.7 Percent
b) 8.8 Percent
c) 7.1 Percent
d) 6.9 Percent

ANS - C
5. WHICH INDIAN SHUTTLER HAS BEEN RANKED AS THE WORLD NO. 1 PLAYER IN THE LATEST JUNIOR BADMINTON WORLD FEDERATION RANKING?
a) Lakshya Sen
b) Aryamann Tandon
c) Mithun M.
d) Chirag Sen

ANS - A
6.  THE GROSS NPAS OF THE PUBLIC SECTOR BANKS WERE ______ PERCENT OF THE GROSS ADVANCES MADE BY THE BANK IN THE FY 16.
a) 8.42 percent
b) 9.83 percent
c) 8.66 percent
d) 9.45 percent

ANS - B
7.  THE INTEGRATED UNDERWATER HARBOUR DEFENCE AND SURVEILLANCE SYSTEM HAS BEEN LAUNCHED IN WHICH CITY?
a) Bangaluru
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Kochi

ANS - C
8.  WHICH SPORTSPERSON HAS TOPPED THE T20 BATSMAN LIST IN THE LATEST ICC RANKINGS?
a) Himachal Pradesh
b) Rajasthan
c) Haryana
d) Gujarat

ANS - A
9.  WHO HAS BEEN APPOINTED THE NEW DIRECTOR (COMMERCIAL) OF NATIONAL THERMAL POWER CORPORATION LIMITED NTPC?
a) Ramesh Sobti
b) Sanjeev Kumar Yadav
c) Upendra Sinha
d) Anand Kumar Gupta

ANS - D
10.  THE RESERVE BANK OF INDIA HAS WAIVED OFF FEE CHARGES FOR TRANSACTION UPTO RS. ______ SETTLED ON IMPS, USSD AND UPI.
a) Rs.3000
b) Rs.1000
c) Rs.2000
d) Rs.2500

ANS - B


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS