Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Tuesday, March 7, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 MARCH

1. WHEN IS THE WORLD HEARING DAY OBSERVED?
a) March 1
b) March 4
c) March 3
d) March 5

ANS - C
2. WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK TITLED NUMBERS DO LIE: 61 HIDDEN CRICKET STORIES?
a) Shoaib Akhtar
b) Kapil Dev
c) Sachin Tendulkar
d) Akash Chopra

ANS - D
3. THE STATE GOVERNMENT OF TELANGANA HAS SIGNED AN MOU WITH WHICH TECHNOLOGY GIANT TO SUPPORT DIGITIZATION EFFORT OF THE STATE?
a) Google India
b) Microsoft
c) Tata Consultancy Services
d) HCL Technologies

ANS - A
4. SYED SHAHABUDDIN WHO DIED ON MARCH 4, 2017 WAS A ____?
a) Scientist
b) Journalist
c) Novelist
d) Politician

ANS - D
5. OPERATION THUNDERBIRD AND OPERATION SAVE KURMA WAS CONDUCTED BY WHICH AGENCY TO COMBAT WILDLIFE CRIME?
a) Wildlife Conservation Trust
b) Wildlife Crime Control Bureau
c) Wildlife Trust of India
d) National Tiger Conservation Authority

ANS - B
6.  THE TIRUPATI AIRPORT IN ANDHRA PRADESH HAS BEEN RENAMED AS ___________
a) Sri Lakshmi Narasimha Swamy Airport
b) Sri Venkateswara Airport
c) Sri Mukhalingam Airport
d) Amaravati Airport

ANS - B
7.  WHICH NORTH EASTERN STATE IN INDIA HAS AGREED TO SUPPLY ADDITIONAL 60 MW OF POWER TO BANGLADESH TO SOLVE ITS POWER CRISIS?
a) Meghalaya
b) Mizoram
c) Assam
d) Tripura

ANS - D
8.  WHICH STATE HAS LAUNCHED THE TIRTHA DARSHAN SCHEME TO ENABLE THE SENIOR CITIZENS BELONGING TO BPL TO GO ON PILGRIMAGE AT GOVERNMENT EXPENSES?
a) Haryana
b) Sikkim
c) Uttar Pradesh
d) Bihar

ANS - A
9.  SHE LEADS TECH INITIATIVE HAS BEEN LAUNCHED BY WHICH COMPANY TO SUPPORT WOMEN FOUNDED OR CO-FOUNDED STARTUPS ACCESS TO YEAR-LONG PROGRAM THAT PROVIDES TOOLS, MENTORSHIP AND RESOURCES?
a) LinkedIn
b) Youtube
c) Facebook
d) Google

ANS - C
10.  BIJU PATNAIK WHOSE 101ST BIRTH ANNIVERSARY WAS OBSERVED ON MARCH 5 WAS A FORMER CHIEF MINISTER OF WHICH STATE?
a) West Bengal
b) Kerala
c) Assam
d) Odisha

ANS - D



Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS