Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Wednesday, March 8, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MARCH

1. INDIAN NAVY’S OLDEST FLAGSHIP AIRCRAFT CARRIER INS _______, ALSO KNOWN AS ‘GRAND OLD LADY’ WAS DECOMMISSIONED AFTER BEING INTO SERVICE FOR 30 YEARS.
a) INS Vedanta
b) INS Vikram
c) INS Vikramaditya
d) INS Viraat

ANS - D
2. RENE PREVAL WHO DIED AT THE AGE OF 74 WAS THE FORMER PRESIDENT OF WHICH COUNTRY?
a) Cuba
b) Israel
c) Haiti
d) Mexico

ANS - C
3. THE INDIAN WOMEN’S HOCKEY TEAM DEFEATED WHICH COUNTRY TO CLINCH THEIR 3RD CONSECUTIVE WIN IN THE 5-TEST HOCKEY SERIES IN BHOPAL?
a) Germany
b) Belarus
c) United States of America
d) Latavia

ANS - B
4. THE 2000TH BRANCH OF VIJAYA BANK HAS BEEN OPENED IN WHICH CITY ON MARCH 4, 2017?
a) Tirupati
b) Visakhapatnam
c) Kadapa
d) Kakinada

ANS - A
5. THE JOINT MILITARY TRAINING EXERCISE AL NAGAH-II IS BEING CONDUCTED BETWEEN INDIAN ARMY AND THE ARMY TROOPS OF WHICH COUNTRY?
a) Japan
b) Myanmar
c) Bangladesh
d) Oman

ANS - D
6. THE WEEK LONG BHAGORIA FESTIVAL IS CELEBRATED BY TRIBAL COMMUNITY OF WHICH INDIAN STATE?
a) Assam
b) Madhya Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) West Bengal

ANS - B
7.  WHO HAS WON THE MEN’S SINGLE TITLE IN THE BRASIL OPEN 2017?
a) Albert Ramos
b) Marcus Daniell
c) Rogério Dutra
d) Pablo Cuevas

ANS - D
8.  THE NATIONAL CONFERENCE ON JAL KRANTI ABHIYAN WAS HELD IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Mumbai
d) Bangaluru

ANS - A
9.  INDIA’S FIRST SMART TRIBAL VILLAGE HAS BEEN INAUGURATED IN WHICH STATE?
a) Madhya Prdaesh
b) Gujarat
c) Jammu & Kashmir
d) West Bengal

ANS - C
10.  IN COLLABORATION WITH WHICH CHATBOT PLATFORM, HDFC LIFE HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST LIFE INSURANCE CHATBOT?
a) Imperson
b) Rebot.me
c) Haptik
d) Bots for Messengers


ANS - C
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS