Choose Your Language

Wednesday, July 29, 2015

WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS (23 - 29 JULY 2015 )

WEEKLY GK QUIZ 29 - JULY
Shared By: WWW.DailyGk.IN 
1. Who has been appointed as new Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) in Credit Information bureau of India (CIBIL)?
      A) Satish Pillai                              B) M.V. Nair
      C) Anoop Mishra                         D) GK Pillai
2. Who has been appointed as the Chairman of the Bandhan Bank?    
      A) Ashok Lahiri                           B) Pratyush Sinha
      C) R.K. Singh                                D) Arvind Mayaram
3. Who was Bashar Navaaz?
      A) artist                                        B) novelist
      C) scientist                                   D) poet
4. Which Country will be hosting the 8th BRICS summit in 2016?
      A) India                                        B) South Africa
      C) Russia                                      D) China
5. Name the Indian President who has launched the Rashtriya Aviskar Abhiyan (RAA) in New Delhi?
      A) APJ Abdul Kalam                    B) Pratibha Patil
      C) Pranab Mukherjee                 D) Ramaswamy Venkataraman
6. Name the women’s player who won a sixth women’s Wimbledon Title 2015?
      A) Victoria Azerenka                  B) Garbine Muguruza
      C) Serena Williams                      D) Maria sharapova
7. Which Player has won the Men’s single title of the Wimbledon tennis tournament 2015?
      A) Novak Djokovic                      B) Roger Federer
      C) Rafael Nadal                            D) Stan Wawrinka
8. Which company has won the Golden Peacock Environment Management Award 2015?   
      A) SAIL                                         B) HAL
      C) BHEL                                        D) Tata Steel
9. Who is the Author of the book Green Signals: Ecology, Growth and Democracy in India?
      A) Vinod Rai                                B) Anant Geete
      C) Jairam Ramesh                       D) Salman Khurshid
10. Which Indian Minister has launched the GPS Aided Geo Augmented Navigation (GAGAN) system?
      A) Radha Mohan Singh               B) Ashok Gajapathi Raju
      C) Anant Geete                            D) Smriti Irani
11. HRIDAY Scheme is launched in which recently by Union Minister of Finance Arun Jaitely?
A) Amritsar                                  B) UP
C) Maharastra                             D) Bihar
12. Who was the head of Committee appointed by Supreme Court to investigate IPL spot fixing scandal?
A) R.M.Lodha                               B) Sri Ram Kalyan
C) Rajnath Singh                          D) Neha Sharma
13. When is the world population day observed?
A) 11 July                                     B) 21 June
C)  2 July                                       D) 22 April
14. Which state started operation Talash to find out the missing plane of Indian Coast Guard?
A) Goa                                          B) Tamil Nadu
C)  J & K                                        D) West Bengal
15. Who won 2015 Wimbledon Boys Double title?
A) Ashwini Kumar                       B) Deepak Kumar
C) Sumit Nagal                             D) Harash Kumar
16. Who is appointed as MD and CEO of Gift City?
A) Ajay Kumar                             B) U K Sinha
C) Y V Reddy                                D) Rama Kant
17. Which country has recently tied up with India for Pace setter fund?
A) USA                                          B) Iran
C) UK                                            D) China
18. Who got France’s highest civilian award?
A) Sayed Haider Raja                  B) Annu Malik
C) C N R Rao                                D) Kailash Kumar
19. Who is appointed as MD and CEO of National Housing Bank?
A) Sriram Kalyan Raman            B) K C Neogi
C) Ashok Lahiri                           D) Ashwini
20. In which state India started Earthquake warning system?
A)  Punjab                                                B) Haryana
C) Uttarakhand                            D) Maharashtra

 

ANSWER
1) A
2) A
3) D
4) C
5) A
6) C
7) A
8) D
9) C
10) B
11) A
12) A
13) A
14) B
15) C
16) A
17) A
18) A
19) A
20) C

Share this

0 Comment to "WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS (23 - 29 JULY 2015 )"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN