Choose Your Language

Tuesday, March 8, 2016

REASONING QUIZ–12 BASED ON CALENDER/CLOCK/LOGICAL VENN DIAGRAM

REASONING QUIZ–12 BASED ON
CALENDER/CLOCK/LOGICAL VENN DIAGRAM
1. Which day of the week fall on 6th August 1989:
a. Sunday                           
b. Monday                         
c. Tuesday             
d. Friday

2. If it was Saturday on 19th December 1982. What will be the day on 24th December 1984:
a. Sunday                           
b. Saturday                                   
c Friday                              
d. none of these

3. Today is Friday. What be the 64th day of that year:
a. Friday                            
b. Thursday                                  
c. Wednesday                  
d. Saturday

Directions (4-7): Refer to the following Venn diagram:

4. The number of students who took any three of the above subjects was:
a. 64                         
b. 63                         
c. 62                         
d.66

5. The number of students in total, who took History or Mathematics or Science, was:
a. 190                                  
b. 183                                  
c. 424                                   
d. 430

6. The number of students who took both History and Geography among other subjects was :
a. 62                         
b. 63                         
c. 65                         
d. 66

7. Which subject was taken by the largest number of students:
a. Mathematics               
b. Science              
c. Geography                   
d. History

8. How many times is 72 hours the hands of clock are straight:
a. 66                         
b. 132                                  
c. 44                         
d. none of these

9. What is the angle between hour hand and minute hand at 4:20 pm:
a. 12o                                   
b. 15o                                   
c. 10o                        
d. none of these

10. At what time between 3 O’clock and 4 O’clock, will the hands of a clock be in opposite directions:
a. 49/1/2
b. 50/1/12
c. 48/1/11
d. none of these

ANSWERS

1.A, 2.A, 3.A, 4.C, 5.B, 6.B, 7.B, 8.A, 9.C, 10.A,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE



Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ–12 BASED ON CALENDER/CLOCK/LOGICAL VENN DIAGRAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN