Choose Your Language

Monday, March 28, 2016

REASONING QUIZ–18 BASED ON PUZZLE

REASONING QUIZ–18 BASED ON
PUZZLE
Directions (1-5): seven Friends A,B,C,D,E,F and G studied in colleges X,Y,Z and are currently in different professions namely medicines, fashion designing, engineering, business, acting, teaching and architecture. At least two and not more than three friends had studied in the same college.
C is an architect and studied in college Y. E is not businessman. Only G amongst the seven friends studied in college X along with E. F is an engineer and did not study in college Y. B is an actor and did not study in the same college as F. A did not study in college Z. Those who studied in college X are neither fashion designer nor teacher. None of these who studied in college Y is a teacher.

1. Who among the following have studied in college Z:
a. B,A                        
b. C,F                        
c. B,D,F                    
d. A,D                                  
e. D,F

2. Which of the following groups represents the students of college Y:
a. C,F,G                                
b. A,C,D                   
c. A,B,C                    
d. D, B, C                 
e. none

3. What is the profession of F:
a. Engineering                
b. Business                       
c. Medicines                     
d. Acting                
e. none

4. Who amongst the following is the profession of medicine:
a. E                            
b. G                           
c. A                            
d. D                           
e. none

5. What is the profession of A:
a. Teaching                       
b. medicine                      
c. business            
d. fashion designing    
e. none

Direction (6-10): A,B,C,D,E,F and G are members of a sports club and have liking for different games carom, table tennis, badminton, bridge, hockey, football and lawn tennis but not necessarily in the same order. Each one of them has liking for different musical instrument Sitar, guitar, Harmonium, Flute, Tabla, Banjo and Santoor not necessarily in the same order. B likes carom & Banjo. E likes to play bridge but not harmonium or Tabla. A plays Badminton and flute. The one who plays lawn Tennis does not play Tabla. C plays Harmonium and G plays Hockey.

6. Who plays santoor:
a. D                           
b. A                           
c. E                            
d. D or E                 
e. none

7. D plays which game:
a. Table tennis               
b. lawn tennis                 
c. football              
d. can’t determine        
e. none

8. Which of the following combination of game –person-musical instrument is definitely correct:
a. Badminton- B-Flute                                    
b. Table Tennis- E – Santoor
c.   Lawn Tennis – D – Tabla                        
d. Table Tennis- C – Tabla                            
e. none

9. Who plays football:
a. C                            
b. D                           
c.G                             
d. F                            
e. none

10. Who plays table tennis:
a. C                            
b. F                            
c. D                            
d. can’t determine        
e. none
ANSWERS
1.E, 2.C, 3.A, 4.A, 5.D, 6.C, 7.A, 8.E, 9.D, 10.C,


For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE

Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ–18 BASED ON PUZZLE"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN