Choose Your Language

Monday, May 16, 2016

QUANT QUIZ-24 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC

QUANT QUIZ-24 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC

Q.1 SONAL starts working on a job and works on it for 15 days and completes 60% of the work. To help him complete the work, he employs ANMOL and together they work for another 8 days and the work gets completed. How much more efficient is SONAL than ANMOL?
A.300%
B.200%
C.125%
D.100%
Q.2  Two taps can fill a tank in 10 min and 12 min respectively. Both the taps are kept open for 3 min and then the tap that fills the tank in 10 min is turned off. In how many more minutes will the tank be filled?
A. 5 min
B. 5.4 min
C.6.4 min
D.4.5 min

Q.3  40% of the employees in a factory are workers. All the remaining employees are executives. The annual income of each worker is Rs. 210. The annual income of each executive is Rs. 500. What is the average annual income of all the employees in the factory together?
A.390
B.384
C.408
D.415
Q.4 If the price of RICE increases by 10%, by how much must a user cut down his consumption so that his expenditure on RICE remains constant?
A.100/11%
B.16.67%
C.20%
D.33.33%2.

Q.5. A thief steals a car and drives it at 15 km/hr. The theft has been discovered after one hour and the owner of the car sets off in another car at 25 km/hr. When will the owner overtake the thief from the starting point?
A.1
B.1.5
C.2
D.2.5
E. 3
Q.6 There were FIVE children of a person. when, the average age of children was 12 years, a child of age 4 year had died. After 6 years from this incident,what was the average age of remaining childrens.??
a) 15   
b) 15.5  
c) 14  
d) 20 
e) NOTA
Q.7 The ratio of numbers of Peon ,Clerk and Officers in an office is 4:7:3 and the ratio of salary of each is 7:11:19 resp. If total number of Clerk is 28 and total expenditure in the form of salary is 194400. Find the salary of each Peon.??
a) 2000   
b) 2200   
c) 2100   
d) 2300   
e) NOTA
Q.8  A and B together can do a work in 12 days.they together starts working but A works of 5 days and left the job ,the remaining work is done by B in 28 days. B alone will complete the work in.??
a) 60   
b) 48   
c) 36   
d) 24  
e) NOTA


Q.9  A and B together can do a work in 12 days. B and C  together can do the same work in 15 days. A is twice as good as C. B alone will complete the work in.??
a) 20   
b) 25   
c) 30  
d) 35  
e) NOTA
Q.10 Two inlet pipes A and B can fill a tank in 12 and 15 min. and outlet pipe C can empty the full tank in 10 min. A and B together are opened for 3 min and then C also opened.The tank will be emptied in.??
a) 8 MIN   
b) 8.5 MIN  
c) 9 MIN
d) 7.5 MIN  
e) NOTA

ANSWERS
1.A,2.B,3.B,4.A,5.B,6.D,7.C,8.B,9.A,10.C,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ-24 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts