Choose Your Language

Wednesday, June 1, 2016

REASONING QUIZ- 37 FOR SBI CLEK & PO

REASONING QUIZ- 37 FOR SBI CLEK & PO

Directions—(Q. 1-5) these questions are based on the following information. Study it carefully and answer the questions.

Seven members L, H, K, T, F, J &R  represent different countries in Olympics  viz .CANADA, India, South Africa, Italy, Chile, Pakistan and Nepal; each one competes for a different sport viz .Squash, Shot put, Gun Shooting, Long jump, Boxing, Athletics and Swimming. The order of persons, countries and the games is not necessarily the same.
K represents India for Shot put. T represents CANADA but not for Squash or Gun Shooting. The one who represents Nepal competes for Boxing. F competes   Squash but not for South Africa. L represents Pakistan for Athletics. The one who represents Chile competes for Long jump. J does not represent South Africa or Nepal. R competes for Gun Shooting.

1. The one who competes for Gun-shooting represents which country?

(A) Italy
(B) South Africa
(C) Nepal
(D) CANADA 
(E) None of these

2. Which of the following combinations are correct?

(A) J — Long jump — Italy
(B) R — Long jump — Chile
(C) R — Long jump — Italy
(D) J — Long jump — Chile
(E) None of these

3. Who represents Nepal?

(A) F  
(B) R 
(C) J
(D) H 
(E) None of these

4. For which game does T compete?

(A) Boxing 
(B) Swimming
(C) Long jump
(D) Cannot be determined 
(E) None of these

5. F represents which country?

(A) Italy  
(B) Chile
(C) Nepal
(D) South Africa 
(E) None of these

Directions (6-10): A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: who is 28 baby then 06 but tall the 65

Step I: the 65 who is 28 baby then 06 but tall
Step II: the 65 is 28 who baby then 06 but tall
Step III: the 65 is 28 then 06 who baby but tall
Step IV: the 65 is 28 then 06 who tall baby but
Step V: the 65 is 28 then 06 who tall but baby
Step V is the last step of the above input

As per rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Input: “doing any note loss than 65 ask major than 28 eat 35.”

6. Output: than 65 eat 35 than 28 note doing any loss ask major
Above output is which of the following step?

A) Step III
B) Step IV
C) Step V
D) Step VI
E) None of these

7. What is the position of ‘loss’ in step VI?

A) Second from right
B) Seventh from right
C) Seventh from left
D) Second from left
E) None of these

8. Which of the following will be step III?

A) Than 65 eat 35 doing any note loss ask major than 28
B) Than 65 eat 35 than 28 doing any note loss ask major
C) Than 65 eat 35 than 28 any note doing loss ask major
D) Than 65 eat 35 than 28 doing note any loss ask major
E) None of these

9. How many steps are required to complete this arrangement?

A) Eight
B) Seven
C) Six
D) Five
E) None of these

10. What is the position of ‘28’ in step III?

A) Fifth from the left
B) Fifth from the right
C) Sixth from the left
D) Sixth from the right
E) None of these


ANSWER
1.B, 2.D, 3.D, 4.B, 5.A, 6.B, 7.E, 8.B, 9.B, 10.C,


Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ- 37 FOR SBI CLEK & PO"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN