Choose Your Language

Tuesday, July 19, 2016

BANKING QUIZ -24 For SBI, IBPS Exam 2016



BANKING QUIZ -24 For SBI, IBPS Exam 2016
1 When more than one bank is allowing credit facilities to one party in coordination with each other under a formal arrangement, this arrangement is generally known as___________
Multiple Banking
Syndication
Consortium
Participation
None of these
Ans. Consortium

2 Which deposits are safer than Post Office Schemes as that are covered by the Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation (DICGC)?
Demand Deposit
Fixed Deposit
Flexi-Fixed Deposit
All of the Above
None of these
Ans. Fixed Deposit


3. Expand FATCA as__________.

Forex Account Tax Compliance Act
Foreign Account Total Compliance Act
Forex Account Total Compliance Act
Foreign Account Tax Compliance Act
None of these
Ans. Foreign Account Tax Compliance Act

4. Who among the following decides the volume and value of bank notes to be printed in India?
Security Printing and Minting Corporation of India
SBI
RBI
All of the Above
None of these
Ans. RBI

5 An international financial organization which exchanges messages between banks and financial institutions is known as _________.
SWIFT
RTGS
Base
NEFT
None of these
Ans. SWIFT

6 . The difference between all receipts and expenditure of the Govt. of India, both capital and revenue it is called
Budgetary Deficit
Fiscal Deficit
Income Deficit
Participation
None of these
Ans Budgetary Deficit

7. When a Bank provides a loan for purchase of white goods, it is categorized as _____________
White Goods loan
Consumption loan
Working Capital
Consumer Durable loan
None of these
Ans. Consumer Durable loan


8. What is the full form of ‘FSDC’ according to financial sectors?
Financial Security and Development Council
Financial Security and Development Council
Financial Stability and Development Council
Financial Stability and Development Council
None of these
Ans. Financial Stability and Development Council

9. The difference between the total cost of a project and the sanctioned loan amount is defined as ___________
Near Money
Margin Amount
Gross Income
Hot Money
None of these
Ans. Margin Amount

10. CRAR stands for _________..
Credit Rating Assets Ratio
Credit Rating-Weighted Assets Ratio
Capital to Risk Assets Ratio
Capital to Risk-Weighted Assets Ratio
None of these
Ans. Capital to Risk-Weighted Assets Ratio

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ -24 For SBI, IBPS Exam 2016"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN