Choose Your Language

Tuesday, July 19, 2016

REASONING QUIZ -53 For IBPS, SBI & SSC Exam 2016



REASONING QUIZ -53  For Government Jobs Exam
Direction: Seven persons, P, Q, R, S, T, U and V have attended the concert but not necessarily in the same order, on seven different months (of the same year) namely January, February, March, June, July, August, October Each of them also likes a different fruit namely Kiwi, Gauva, Pineapple, Strawberry, Pomegranate, Banana, Mango but not necessarily in the same order. R has a concert in a month which has less than 31 days. Only two persons have a concert between R and S. The one who likes Kiwi has a concert immediately before T. Only one person has a concert before the one who likes Pineapple. Q has a concert immediately after the one who likes Pineapple. Only three persons have a concert between Q and the one who likes Pomegranate. T likes neither Pomegranate nor Pineapple. P has a concert immediately before T. V likes Mango. The one who likes Gauva has a concert in the month, which has less than 31 days. The one who has a concert in March does not like Strawberry. Seven persons, P, Q, R, S, T, U and V have a concert but not necessarily in the same order, on seven different months (of the same year) namely January, February, March, June, July, August, October Each of them also likes a different fruit namely Kiwi, Gauva, Pineapple, Strawberry, Pomegranate, Banana Mango but not necessarily in the same order. R has a concert in a month which has less than 31 days. Only two persons have a concert between R and S. The one who likes Kiwi has a concert immediately before T. Only one person has a concert before the one who likes Pineapple. Q has a concert immediately after the one who likes Pineapple. Only three persons have a concert between Q and the one who likes Pomegranate. T likes neither Pomegranate nor Pineapple. P has a concert immediately before T. V likes Mango. The one who likes Gauva has a concert in the month, which has less than 31 days. The one who has a concert in March does not like Strawberry.

  1 Name the persons those who are attending concerts in a month less than 31 days?
V,U
U,P
S,T
Q,U
None of these
Ans. U,P

2 If V is related to “Litichi”, U is related to “Kiwi” the how is related to?
S-Pomegranate
P-Kiwi
T-Strawberry
U-Pineapple
None of these
Ans. S-Pomegranate


3. Which among of the following are correct?

U-February-Litichi
R-July-Kiwi
T-August-Strawberry
S-July-Gauva
None of these
Ans. T-August-Strawberry

4. In which month does R attend the concert?
June
June
February
January
None of these
Ans. June

5 Which fruit does T like?
Litichi
Pineapple
Kiwi
Strawberry
None of these
Ans. Strawberry

Directions (Q. 6-10): Study the following arrangement carefully and answer the questions given below: F V U M B D L U H Z A C M T H A F E R B T A E M D G S U C I 6 . How many letters are there between the letter that is 11th from the left end and letter that is 9th from the right end in English alphabetical series?
Ten
Seven
Six
Eight
None of these
Ans Ten

7. Vowels which are present in the above series are replaced by the next letter in the English alphabetical series, how many V’s will be there in the new arrangement?
Two
Three
Four
Five
None of these
Ans. Four


8. Which of the following is 4th to the right of the 15th from the left end of the above arrangement?
G
M
D
E
None of these
Ans. None of these

9. If all the vowels are dropped from the above arrangement which of the following will be the thirteen from the right end?
E
B
C
A
None of these
Ans. C

10 How many consonants are there in the above arrangement each of which is immediately preceded and immediately followed by a vowel? .
One
Five
Three
Six
None of these
Ans. One

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ -53 For IBPS, SBI & SSC Exam 2016"

Post a Comment

Popular Posts