Choose Your Language

Thursday, July 21, 2016

BANKING QUIZ -25 For IBPS &SBI Exam 2016



BANKING QUIZ -25 For Government Jobs Exam
1 Which among of the following are long term corporate bonds that are unsecured in nature?
DCF
Covenant
Debentures
CRAs
None of these
Ans. Debentures

2 An account for which a bank acts as an uninterested third party is termed as _______
Escrow Account
Current Account
Reserve Account
Savings Account
None of these
Ans. Escrow Account


3. ”World Investment Report” is annually published by which organization?

IBRD
UNCTRD
IMF
WTO
None of these
Ans. UNCTRD

4. An account which remains in operative for an extended period of time is called _______.
DEMAT Account
Deposit Account
Nominal Account
Dormant Account
None of these
Ans. Dormant Account

5. Treasury bills are issued in India by ______
Government of India
State Government
RBI
SEBI
None of these
Ans. Government of India

6 . Banking Code & Standards Board of India(BCSBI) set up by which of the following?
SEBI
Ministry of Finance
GOI
RBI
None of these
Ans RBI

7. The law regarding negotiable instruments is working under______________.
The Bill of exchange Act 1881
The Banking Regulation Act 1949
The Negotiable Instruments Act, 1881
Cheques Act, 1881
None of these
Ans. The Negotiable Instruments Act, 1881


8. On a cheque issued by a customer, the words bearer or order are not written. This cheque will be treated as?
A bearer cheque
This is not a negotiable instrument now
This not a valid cheque
An order cheque
None of these
Ans. This is not a negotiable instrument now

9. The process of the total valuation of the financial capital assets of a country is financially called as_______.
Gross Domestic Product
Market Capitalization
Net wealth of the country
Gross Domestic Resources
None of these
Ans. Market Capitalization

10. Export Credit Packing Advance sanctioned to SSI exporters are covered under the credit guarantee scheme of ______?.
ECGC
DICGC
DRI
GIC
None of these
Ans. ECGC

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ -25 For IBPS &SBI Exam 2016"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN