Choose Your Language

Tuesday, July 26, 2016

BANKING QUIZ -26 For IBPS & SBI EXAMINATION 2016



BANKING QUIZ -26 For ibps & sbi Exam
1 First share market in India was established in which city?
Mumbai
Kolkata
Delhi
Chennai
None of these
Ans. Mumbai

2 Who is the CEO of Bandhan Bank?
Vikram Limaye
Chandra Shekhar Ghosh
Rajiv B. Lall
Narain Chand
None of these
Ans. Chandra Shekhar Ghosh


3 The State bank of India and America’s which financial company have jointly launched a distribution alliance with travel prepaid cards distributor Centrum?

Visa
American Express
MasterCard
Capital One
Amex
Ans. MasterCard

4. Central Co-operative banks work at which level?
Block level
State level
National level
District level
None of these
Ans. District level

5 Which one of the following statements is true regarding rising in the CRR in India?
It increases credit creation
It does not affect credit
It reduces credit creation
It denoted liberal monetary policy
None of these
Ans. It reduces credit creation

6 . Which sector contributes most to the saving in India?
Household sector
Private corporate sector
Export sector
Banking and financial sector
None of these
Ans Household sector

7. The plastic money applies to____
Bank draft made of plastic coated paper
Credit cards mainly issued by the banks
Currency notes printed on plastic coated paper
Currency notes impregnated with plastic thread
None of these
Ans. Credit cards mainly issued by the banks


8. Which bank became the first bank to open its branch in china?
IDBI bank
HDFC bank
Union bank of India
Punjab national bank
SBI
Ans. SBI

9. The banks are required to maintain certain ratio between their cash in hand and total assets. This term is defined as__________.
SLR
SBR
CRR
CBR
None of these
Ans. CRR

10 . The rate of interest at which the RBI lends to commercial banks in the short terms to maintain liquidity is known as___.
Repo rate
Interest rate
Bank rate
Reverse repo rate
None of these
Ans. Repo rate

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ -26 For IBPS & SBI EXAMINATION 2016"

Post a Comment

Popular Posts