Choose Your Language

Tuesday, July 26, 2016

REASONING QUIZ-56 For Bank & Government Exam



REASONING QUIZ-56 For Government Jobs Exam
Directions (Q.1-5): Study the following information and answer the questions given below: A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of an input and its rearrangement: Input: name 19 fun 24 10 crowd gift 29 must 23 Step I:10 19 fun 24 crowd gift 29 must 23 name Step II:10 29 19 fun 24 crowd gift 23 must name Step III:10 29 24 19 fun crowd 23 gift must name Step IV:10 29 24 23 19 crowd fun gift must name And Step IV is the last step of the above input. As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input. Input: van 13 ill 54 asia know 49 wolf 24 queue 39 60 laugh

1 What is the position of ‘know’ in Step III?
Fifth from the right
Third from the left
Seventh from the right
Eighth from the right
None of these
Ans. Seventh from the right

2 How many steps will be required to complete the arrangement of the above input?
Seven
Six
Eight
Five
None of these
Ans. Five


3 In a certain way ‘asia’ is related to ‘24’ in the last step. In the same way ‘60’ will be related two which of the following words/numbers?

ill
van
wolf
laugh
None of these
Ans. wolf

4. What is the position of ‘laugh’ with respect to ‘39’ in Step V?
Sixths to the right
Third to the rig ht
Fifth to the left
Sixth to the left
None of these
Ans. Sixths to the right

5 How must words/numbers are there between ‘ill’ and ‘queue’ in Step IV?
Three
Four
Five
Six
None of these
Ans. Four

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions which follow— Eight persons are sitting in two parallel rows containing four people in each row. In row-I A, B, C and D are seated and all of them facing south while they are specialized in four different games Ludo, Angry birds, Templton and Subway surf (one of each). In row-II P, Q, R and S are seated and all of them are facing north while they are specialized in four different games Candy crush, Sky roads, Super mario and Snooker (one of each). Therefore in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. (All the information given above does not necessary in the same order) B is seated second to the right of the person who plays Angry birds. C is seated opposite to the person who plays Sky roads, who is seated second to the left of S. Q is seated immediate left of the person who plays Super mario. A is seated immediate right of the person who plays Subway surf. The person who plays Candy crush is seated opposite to B. P is seated opposite to the person who plays Ludo but not at the end. 

6 . Who is seated between A and the person who plays Templton?
B
C
D
Person who plays Ludo
Person who plays Subway surf
Ans C

7. Who amongst the following sit at extreme ends of the rows?
Q and the person who plays Candy crush
R and the person who plays Snooker
S and the person who plays Sky roads
D and the person who plays Templton
A and the person who plays Angry birds
Ans. D and the person who plays Templton


8. Who amongst the following faces the person who plays Snooker?
The person who plays Ludo
The person who plays Templton
The person who plays Subway surf
The person who plays Angry birds
D
Ans. The person who plays Angry birds

9. Who amongst the following plays Templton?
B
C
D
A
Cannot be determined
Ans. B

10 . Which of the following game is played by R?.
Candy crush
Sky roads
Snooker
Super mario
Cannot be determined
Ans. Candy crush

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-56 For Bank & Government Exam"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN