Choose Your Language

Thursday, August 4, 2016

BANKING QUIZ-30 FOR SBI – PO& IBPS EXAM

BANKING QUIZ -30 FOR SBI – PO& IBPS EXAM

1. MUDRA Bank will deliver loan through which of the following modes?
A. NBFCs
B. MFIs
C. Rural Banks
D. All of the Above

2. Name the Bank Who launches voice password facility for the customers?
A. HDFC Bank
B. ICICI
C. SBI
D. Kotak Mahindra
E. Union Bank of India

3. With which Indian bank Spain's Caixa Bank signed a pact to provide loans to Indo-Spanish joint ventures & local enterprises?
A. ICICI
B. PNB
C. SBI
D. HDFC Bank
E. Union Bank of India

4. Name the Japanese financial company who has announced fully departure of its mutual fund joint venture with insurance giant Life Insurance Corporation of India (LIC)?
A. Nomura
B. Ashinga
C. Vimena
D. Nataly
E. None of the above

5. Which foreign bank has signed a pact with RBI for Information Exchange & Banking supervision?
A. Soft bank
B. Caixa Bank
C. Barclays
D. Federal Reserve
E. Bank of Israel

6. Which public sector bank has been launched “Mingle”, a social media banking platform for Facebook and Twitter users?
A. Dena Bank
B. HDFC Bank
C. Punjab National Bank
D. State Bank of India

7. The State Bank of India(SBI) has tied-up with which e-commerce firm to offer pre-approved EMI facility to shop online?
A. Flipkart
B. Snapdeal
C. Myntra
D. Amazon

8. Which of the following agreement is signed between Reserve Bank of India (RBI) and UAE Central Bank?
A. Currency Swap Agreement
B. Monetary Exchange Agreement
C. Anti-Money Laundering Agreement
D. Rupee Exchange Agreement

9. Name the subsidiary of Tata Teleservices has tied up with IRCTC for easy payment?
A. nCruise
B. mRUPEE
C. kOnline
D. SmartD

10. Which bank has launched ‘Japan Desk’ to facilitate Japanese corporates investing in India?

A. Bank of Baroda
B. Punjab National Bank
C. State Bank of India
D. Dena Bank

ANSWER KEY
1.D, 2.B, 3.C, 4.A, 5.E, 6.D, 7.A, 8.A, 9.B, 10.C,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ-30 FOR SBI – PO& IBPS EXAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN