Choose Your Language

Tuesday, August 9, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 4 AUGUST

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 4 AUGUST
Q1.  Which of the following countries has been hit by severe tropical Typhoon Nida?
a.     Japan
b.    United States
c.     France
d.    China
Ans: D
Q2.  Who is the newly elected Prime Minister of Nepal?
a.     Khadga Prasad Oli
b.    Pushpa Kamal Dahal
c.     Khil Raj Regmi
d.    Baburam Bhattarai
Ans: B
Q3.  Which union ministry has launched Twitter Sewa for addressing the complaints of common man in the telecom and postal sectors?
a.     Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions
b.    Ministry of Communications
c.     Ministry of Human Resource Development
d.    Ministry of Science and Technology
Ans: B
Q4.  Who has been appointed as the new President of Microsoft India?
a.     Kamal Jain
b.    Anant Maheshwari
c.     Rishikesh Bose
d.    Bawa Singh
Ans: B
Q5.  Which state government has launched citizen governance mobile App “HIM TCP”?
a.     Himachal Pradesh
b.    Jammu & Kashmir
c.     Sikkim
d.    Haryana
Ans: A
Q6.  The book “Until the Lions: Echoes from the Mahabharata” has been authored by whom?
a.     Bibek Debroy
b.    Anjan Sundaram
c.     Hansda Sowendra
d.    Karthika Nair
Ans: D
Q7.  The Union Cabinet has approved signing of a Memorandum of Understanding (MoU) between India and which of the following countries for bilateral cooperation in water resources management and development?
a.     Russia
b.    Bhutan
c.     Germany
d.    Tanzania
e.     Afghanistan
Ans: D
Q8.  The Union Cabinet approved the signing of a Memorandum of Understanding (MoU) between Union Public Service Commission (UPSC) and Royal Civil Service Commission (RCSC), .............?
a.     Bhutan
b.    Russia
c.     Thailand
d.    South Korea
e.     Japan
Ans: A
Q9.  The World Bank announced that plans to provide more than __________ to support India’s solar initiatives.
a.     $10 billion
b.    $15 billion
c.     $1 billion
d.    $5 billion
e.     $20 billion
Ans: C
Q10.  The seventh meeting of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) Immigration Authorities was held
a.     New Delhi
b.    Kathmandu
c.     Islamabad
d.    Dhaka
e.     Mumbai
Ans: C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 4 AUGUST"

Post a Comment

Popular Posts