Choose Your Language

Tuesday, August 2, 2016

Quiz Based on 2nd Aug. 2016 Current Affairs

Q1. Which among the following state has launched Pashudhan Bima Yojna on 29th July?
a. Himachal Pradesh
b. Haryana
c. U.P
d. M.P

Q2. Which of the following day is observed as an International day of friendship?
a. 1 August
b. 30 July
c. 28 July
d. 25 July

Q3. What is the name of the Indo-Thailand exercise started on 29th July, 2016?
a. Maitree
b. Puryi
c. Bharti
d. Krabi

Q4. Who wins the Swiss open Gstaad, 2016?
a. Serena Williams
b. Neeraj Chopra
c. Feliciano Lopez
d. Steve Elworthy

Q5. Who has been appointed as the M.D of 2019 World Cup?
a. Steve Wagh
b. Morris Johnes
c. Anil Kumble
d. Steve Elworthy

Q6. Which of the following veteran Tabla Maestro passed away on 29th July, 2016?
a. Pandit Lacchu Maharaj
b. Vrij Sharma
c. Pandit Radha Gupta
d. Pandit Hari Parshad

Q7. Which of the following state has opened a crocodile bank trust for public?
a. Tamil Nadu
b. Kerala
c. Bihar
d. U.P

Q8. Which day is observed as the United Nations World day against Trafficking in persons?
a. 31 June
b. 30 June
c. 30 July
d. 31 Aug.

Q9. Which of the following scheme has been set up for the effective development and coordination of central govt. programmes?
a. Ayus
b. Disha
c. Gyan
d. Lamp

Q10. Which of the following bill Rajya Sabha has passed on 29th July, 2016?
a. Forest Bill
b. Child Labour Bill
c. Compensatory and Affarestation fund bill
d. Higher education bill

11.How many members are there in the negotiations for India to join the coveted Nuclear Suppliers Group (NSG).

12.Recently,Which of the following teams was crowned 2016 La Liga champion?
a. Sevilla FC
b. Real Madrid
 c.Valencia CF
e. Atletico Madrid

13.Which of the following country have resolved a decades-old border issue through a land swap agreement that started with a physical exchange of enclaves with on July 31, 2015, to continue in phases between that date and June 30, 2016.
b. Nepal
c. Bangladesh
e. Myanmar

14. Justice Navin Sinha was recently appointed as the new Chief Justice of which high court?
a.Allahabad High Court
b. Patna High Court
c. Rajasthan High Court
d.Karnataka High Court
e. Madras High Court

15.Which of the following country has the Zumwalt - an angular shape warship costing approximately $4.4 billion which can hit targets from nearly 100 miles away is to be the largest and most technologically advanced warship?
a. Japan
b. France
c. Russia

16.ISRO India successfully tested it's first-ever swadeshi or indigenous space shuttle in May'2016 as it's scale model - the Re-Usable Launch Vehicle - Technology Demonstrator or RLV-TD - was launched from which place of the country?
a.Vasco, Goa
b. Chandipur, Orrisa
c. Vishakhapattanam, Andhra Pradesh
d.Sriharikota, Andhra Pradesh
e. None of the above

17.The parliament of which of the following countries passed legislation legalizing same sex civil unions bill?
a. Sweden
b. Norway
c. Japan                                                                                                                                
 d. Spain
 e. Italy

18.Who won the women’s single title of the 2016 Italian Open.
a. Serena Williams
b. Venus Williams
c. Madison Keys
d. Victoria Azarenka
e.Petra Kvitova

19.Who won the men’s singles title of the 2016 Italian Open.
a.Andy Murray
b. Stan Wawrinka
c. Roger Federer
d.Novak Djokovic
e. Rafael Nadal

20.Who won the 2016 Spanish Grand Prix F1 championship?
a. Sebastian Vettel
b. Kimi Raikkonen
c.Max Verstappen
d. Nico Rosberg
e. Daniel Ricciardo

1.B, 2.B, 3.A, 4.C, 5.D, 6.A, 7.A, 8.C, 9.B, 10.C, 11.E, 12.D, 13.C, 14.C, 15.E, 16.D, 17.E, 18.A, 19.A, 20.C,

Share this

0 Comment to "Quiz Based on 2nd Aug. 2016 Current Affairs"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ;