Choose Your Language

Tuesday, August 30, 2016

REASONING QUIZ-64 FOR IBPS- PO & CLERK

REASONING QUIZ-64 FOR IBPS- PO & CLERK


I. Study the following information carefully to answer the given questions.

             Eight friends Arun, Bimal, Isha, Lily, Manu, Ram, Victoria and Lucas are sitting around a circular table facing the centre. All of them have a different profession Teacher, Actor, Writer, Singer, Musician, Lawyer, DANCER and Poet but not necessarily in the same order.
            Ram is third to the right of Lily, who was not DANCER and Poet. The one who was Lawyer is an immediate neighbour of Victoria and Isha. The one who was DANCER is second to the left of Ram, who was Singer. The one who was Poet is opposite to Ram. Lucas is not an immediate neighbour of either Isha or Ram but is third to the right of Bimal. The persons who were lawyer and Writer sit opposite to each other. Lucas was an Actor. The one who was DANCER sits third to the left of the Writer. The one who was Teacher and the one who was Poet are immediate neighbours. Arun was not Teacher. Manu is second to the right of Arun, who is an immediate neighbour of Ram and Lucas.

1. Which of the following is the profession of Bimal?
A) Actor
B) Musician
C) DANCER
D) Doctor
E) None of these


2 Who among the following is DANCER?
A) Isha
B) Victoria
C) Lucas
D) Either Isha or Victoria
E) None of these

3. If Victoria is third to the right of Manu then who among the following is immediate left of Bimal?
A) Ram
B) Manu
C) Isha
D) Victoria
E) None of these

4. Which of the following statement is true?
A) Bimal – Lawyer
B) Manu – Singer
C) Arun – Actor
D) Lily – Lawyer
E) None of these

5. Who sits between Musician and Writer?
A) Singer
B) Actor
C) Lawyer
D) Poet
E) None of these

II. Study the following information carefully to answer the given questions.

There are 7 persons P, Q, R, S, T, U and V are sitting in a row facing north. Each of them has a different profession – MD, Administrator, Teacher, Writer, Athlete , Racer and CA but not necessarily in the same order.

T is not a Racer but sits after the person who immediately follows U. Q is a teacher. The one who is an MD sits second from the right end. The Administrator sits on the immediate left of the Racer. P sits on the immediate right of V and on the immediate left of R. U is fifth from the left end of the row and he is CA. The Athlete is third from the left end.

6. Who among the following sits on the extreme right end of the row?
A. Administrator
B. Writer
C. CA
D. Racer
E. None of these

7. Who among the following is an MD?
A.Q
B.T
C.S
D.P
E. None of these

8. The person sitting on the second left of Q is
A. Racer
B. Administrator
C. CA
D. Athlete
E. None of these

9. Which of the following is true?
A.S – Writer
B.V – Athlete
C.P – CA
D.P – Racer
E. None of these

10. Who sits on the centre of the row?
A. Q – Teacher
B. Q – Racer
C. R- CA
D. P – Athlete
E. None of these


ANSWER KEY
1.B, 2.D, 3.D, 4.D, 5.A, 6.B, 7.C, 8.A, 9.D, 10.A,


Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-64 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN