Choose Your Language

Thursday, September 1, 2016

BANKING QUIZ - 45 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

BANKING QUIZ - 45 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

1. When a country decides to conduct trade on favorable terms with another country for mutual benefits, this is called?
(a) FTA System
(b) Counter Trade
(c) Bilateral Trade
(d) MFN Status

2. Special Drawing Rights (SDRs) are international foreign exchange reserve assets issued by
a) IMF
b) WTO
c) ADB
d) World Bank
e) None of these

3. The headquarters of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF) are located at?
a) Bengaluru
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Chennai
e) Kolkata

4. Payment of a cheque may be countermanded by the ___
a) Drawer
b) Payee
c) True owner
d) Drawee
e) None of these


5. Name an Indian domestic card scheme conceived and launched by the NPCI?
a. Master
b. Visa
c. Rupay
d. Mastero
e. All of the above

6. On which platform Corporation Bank has launched MUDRA cards?
a. Master
b. Visa
c. Mastero
d. Rupay
e. None of these

7. Which of the following organization has renamed?
a. TRAI
b. NHB
c. SIDBI
d. IRDA
e. NSE

8. Vodafone M-Pesa, a mobile wallet services firm, has tied up with which organization for cash collection process across the five states of India?
a. NPCI
b. WaterHealth India
c. Axis Bank
d. SBI
e. Red Cross Society

9. Where are the headquarters of Soft Bank located?
a. Tokoyo, Japan
b. Bejing, China
c. New York, USA
d. London, Britain
e. None of the above

10. The headquarters of Bandhan Bank are located at?
a. Chennai
b. New Delhi
c. Hyderabad
d. Mumbai
e. Kolkata

ANSWER KEY
1.D, 2.A, 3.C, 4.A, 5.C, 6.D, 7.D, 8.B, 9.A, 10.E,



Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 45 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN