Choose Your Language

Thursday, September 1, 2016

REASONING QUIZ-69 FOR IBPS- PO & CLERK

REASONING QUIZ-69 FOR IBPS- PO & CLERK

Directions (Q.1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Five friends Angle Jolie, Emma Cruse, Kristen Booth, Jenifer Ginget and Johnson Roberts are Singer, Director, Producer, Makeup man and Choreographer by profession and like White, Blue, Red, Yellow and Green colour but not necessarily in that order.

• The person whose hobby is dancing preferred lemonade over cola while others preferred cola over lemonade in beverages
• The four friends who took cola were Angle Jolie, the one who is a makeup man, the person whose favourite colour is Green and the one whose hobby is net surfing.
• Jenifer Ginget did not take lemonade and her favourite colour is white.
• Emma Cruse’s favourite colour is Blue. She did not like lemonade.
• Johnson Roberts’s hobby is not painting, reading or gardening.
• The person whose favourite colour is Red likes painting and the person who is choreographer likes gardening.
• Jenifer Ginget is not a producer. The person who is a producer takes cola. The person who is a makeup man likes Blue colour. The person whose favourite colour is yellow is a Director.
• The singer’s favourite colour is not yellow. Kristen Booth’s favourite colour is Green. Kristen Booth is a choreographer and Jenifer Ginget is a singer.

1. Who among the following is a Producer?
 (a)Kristen Booth
 (b)Angle Jolie
 (c)Jenifer Ginget
 (d)Can’t say
 (e)None of the above


2. Emma cruse’s hobby is
  (a) Reading
  (b)Painting
  (c)Gardening
  (d)Can’t say
  (e)None of the above

3. The person who likes Blue colour is a/an?
(a) Director
(b)Singer
(c) Makeup man
(d)Can’t say
(e) None of the above

4. Whose favourite colour is Yellow?
 (a)Johnson Roberts
 (b)Kristen Booth
 (c)The one who is a choreographer
 (d)Can’t say
 (e)None of the above

5. Which of the following combinations is not correctly matched?
 (a) Angle Jolie- Producer – Red – Painting – Cola
 (b)Kristen Booth – Choreographer – Green – Gardening – Cola
 (c)Emma Cruse – Makeup man – Blue – Reading – Cola
 (d)Johnson Roberts – Director – Yellow – Dancing – Cola
(e) None of the above


Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

A, B, C, D, E, F and G are seven friends. They are going for different destinations viz. Jaipur, Nasik, Gangtok, Darjeeling, Rajgir, Bhubneshwar and Mathura on different days of the week i.e. Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday and Saturday but not necessarily in the same order. A goes to Mathura on Thursday and D goes to Nasik but not on Sunday. E and G go to their destinations on Saturday and Tuesday respectively. F goes to Bhubneshwar whereas the one whose destination is Gangtok goes on Monday. Rajgir is not C’s destination but he goes on Wednesday. The person whose destination is Jaipur does not go on Tuesday or Wednesday.

6. Which of the following sequences is correctly matched?
(a) E - Nasik - Saturday
(b) E- Bhubneshwar - Sunday
(c) C - Darjeeling - Wednesday
(d) B - Rajgir - Tuesday
(e) D - Jaipur - Friday

7. Who among the following goes to his destination on Friday?
(a) F
(b) B
(c) G
(d) D
(e) None of the above

8. G goes to which destination?
(a) Rajgir
(b) Darjeeling
(c) Nasik
(d) Bhubneshwar
(e) Gangtok

9. Which among the following in not correct?
(a) F - Sunday - Bhubneshwar
(b) A - Thursday - Mathura
(c) C- Wednesday - Darjeeling
(d) G - Saturday - Jaipur
(e) None of the above

10. On which day F goes to his destination?
(a) Sunday
(b) Monday
(c) Tuesday
(d) Wednesday
(e) Saturday

ANSWER KEY
1.B, 2.A, 3.C, 4.A, 5.C, 6.C, 7.D, 8.A, 9.D, 10.A,


Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-69 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN