Choose Your Language

Wednesday, May 10, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 MAY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 MAY

1. WHICH AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN ADJUDGED AS CLEANEST CITY IN SWACHH SURVEKSHAN 2017?
a) Indore, Madhya Pradesh
b) Surat, Gujarat
c) Kochi, Kerala
d) Amritsar, Punjab

ANS - A
2. SUBSIDIARY OF WHICH COMPANY HAS SIGNED A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH ENTERPRISE APPLICATION SOFTWARE MAJOR SAP SE TO LAUNCH ‘SARAL GST’ SOLUTION FOR TAXPAYERS?
a) Sun Pharmaceuticals
b) Tata Consultancy Services
c) Larsen & Toubro
d) Reliance Industries

ANS - D
3. WHICH FINANCIAL ORGANIZATION HAS STATED THAT INDIAN ECONOMY WILL GROW 7.4 % IN 2017-18 AND 7.6% IN 2018-19?
a) World Bank
b) International Monetary Fund
c) Asian Development Bank
d) New Development Bank

ANS - C
4. AS PER THE LATEST FIFA RANKINGS INDIAN NATIONAL FOOTBALL TEAM HAS RANKED AT _____POSITION?
a) 90th position
b) 100th position
c) 70th position
d) 80th position

ANS - B
5. UNION MINISTER M VENKAIAH NAIDU HAS RELEASED A SET OF 4 STORY BOOKS FOR CHILDREN, TITLED _________TO CREATE AWARENESS REGARDING CLEANLINESS AMONG THEM.
a) ‘Swachh Desh ki kahani – Dadi ki Zubani’
b) ‘’Swachh Ghar ki kahani – Dadi ki Zubani’
c) ‘Swachh Shehar ki kahani – Dadi ki Zubani’
d) ‘Swachh Jungle ki kahani – Dadi ki Zubani’

ANS - D
6.  THE INSOLVENCY AND BANKRUPTCY BOARD OF INDIA HAS CONSTITUTED A TECHNICAL COMMITTEE IN ACCORDANCE WITH REGULATION 14 OF THE IBBI (INFORMATION UTILITIES) REGULATIONS, 2017. WHO WILL BE THE CHAIRPERSON OF THIS COMMITTEE?
a) Nand Lal Sarda
b) R B Barman
c) V G Kannan
d) N K Shetty

ANS - B
7.  13TH INTERNATIONAL PERMACULTURE CONVERGENCE WILL BE HELD IN?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Hyderabad
d) Bengaluru

ANS - C
8.  27TH SESSION OF THE UNIVERSAL PERIODIC REVIEW WORKING GROUP IS BEING HELD AT THE UN HUMAN RIGHTS COUNCIL IN?
a) Geneva, Switzerland
b) Paris, France
c) New York, US
d) London, UK

ANS - A
9.  MINISTER OF ROAD TRANSPORT AND HIGHWAYS MR. NITIN GADKARI INAUGURATED THE FIRST EVER INDIA INTEGRATED TRANSPORT AND LOGISTICS SUMMIT IN?
a) Visakhapatnam
b) Bengaluru
c) Mumbai
d) New Delhi

ANS - D
10.  RESERVE BANK OF INDIA HAS ANNOUNCED THAT INDIA’S FOREX RESERVES TOUCHED A LIFETIME HIGH OF $____ BILLION AS ON APRIL 28, 2017?
a) $372.73 billion
b) $172.73 billion
c) $472.73 billion
d) $572.73 billion


ANS - A

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 MAY"

Post a Comment

Popular Posts