Choose Your Language

Thursday, July 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JULY

1. PRIME MINISTER NARENDRA MODI ATTENDED CENTENARY CELEBRATIONS OF SABARMATI ASHRAM IN:
a) Ahmedabad
b) Surat
c) Vadodara
d) Gujarat

ANS - A
2. 6TH INDIA MYANMAR JOINT TRADE COMMITTEE MEETING WAS HELD IN?
a) Sittwe, Maynmar
b) Delhi, India
c) Mumbai, India
d) Naypyidaw, Myanmar

ANS - B
3. WHICH INTERNATIONAL FINANCE ORGANISATION HAS COMMITTED USD 10 BILLION SUPPORT FOR INFRASTRUCTURE BUILDING AND IMMEDIATE DEVELOPMENT NEEDS OF LESS-DEVELOPED STATES IN INDIA?
a) International Monetary fund
b) World Bank
c) Asian Development Bank
d) Asian Infrastructure Investment Bank

ANS - C
4. WHICH MOBILE APPLICATION OF UNION HEALTH MINISTRY HAS WON THE PRESTIGIOUS GSMA ASIA MOBILE AWARD 2017 (AMO) FOR OUTSTANDING CONTRIBUTION TO THE UN’S SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS IN ASIA?
a) eTAP
b) eMAP
c) eLKP
d) eVIN

ANS - D
5. WHO AMONG THE FOLLOWING WAS APPOINTED AS INDIA’S AMBASSADOR TO GREECE?
a) Shamma Jain
b) Manisha Bhandari
c) Nancy Fernandes
d) Sujata Kulkarni

ANS - A
6.  INDIA’S LARGEST FRESH WATER AQUARIUM HAS RECENTLY OPENED IN?
a) Ranchi, Jharkhand
b) Bhubaneswar, Odisha
c) Kolkara, West Bengal
d) Jaipur, Rajasthan

ANS - A
7.  AS PER RESERVE BANK OF INDIA’S FINANCIAL STABILITY REPORT 2017, INDIA’S ECONOMIC GROWTH IN TERMS OF GROSS VALUE ADDED IN 2017-18 IS PROJECTED AT?
a) 7.7%
b) 7.5%
c) 7.4%
d) 7.3%

ANS - D
8.  WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL ORGANIZATION HAS PROVIDED LOAN OF $125 MILLION FOR $250 MILLION NATIONAL BIOPHARMACEUTICAL MISSION OF INDIAN GOVERNMENT?
a) New Development Bank
b) Asian Development Bank
c) World Bank
d) Aisan Infrastructure Investment Bank

ANS - C
9.  SUBRATA BHATTACHARYA WAS ASSOCIATED WITH WHICH SPORT?
a) Shooting
b) Football
c) Archery
d) Tennis

ANS - B
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS REPLACED MUKUL ROHATGI AS THE NEW ATTORNEY GENERAL OF INDIA?
a) KK Venugopal
b) KK Nair
c) KK Iyer
d) KK Reddy


ANS - A

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JULY"

Post a Comment

Popular Posts