Choose Your Language

Thursday, July 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JUNE

1. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS TAKEN OVER AS PRESIDENT OF THE INTERNATIONAL ECONOMIC ASSOCIATION?
a) Vinod Anand
b) Kaushik Basu
c) Ashish Jayram
d) Naresh Saraogi

ANS - B
2. WHICH AMONG THE FOLLOWING WILL BECOME THE FIRST STATE IN INDIA TO HAVE A BLOOD BANK FOR THE CATTLE?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Odisha

ANS - D
3. MARK RUTTE IS THE CURRENT PRIME MINISTER OF WHICH COUNTRY?
a) Sweden
b) Ireland
c) Netherlands
d) Norway

ANS - C
4. WHICH CITY HAS BEEN HAS BEEN NAMED AS ‘THE WORLD BOOK CAPITAL’ FOR 2019 BY UNESCO?
a) Sharjah
b) Dhaka
c) Warsaw
d) Moscow

ANS - A
5. WHICH INDIAN STATE WAS CONFERRED THE AWARD OF EXCELLENCE AT THE 2ND GLOBAL SKILL DEVELOPMENT SUMMIT HELD IN PARIS?
a) Odisha
b) Madhya Pradesh
c) Uttarakhand
d) Jharkhand

ANS - C
6.  UNION GOVERNMENT HAS LAUNCHED A NEW TRAINING PROGRAMME ‘COMMIT’ FOR STATE GOVERNMENT OFFICIALS. ABBREVIATION ‘COMMIT’ STANDS FOR?
a) Comprehensive Online Management Modules on Induction Training
b) Compulsory Online Modified Modules on Induction Training
c) Comprehensive Online Mentoring Modules on Induction Training
d) Comprehensive Online Modified Modules on Induction Training

ANS - D
7.  WHICH AMONG THE FOLLOWING HAS BECOME THE 1ST COUNTRY TO MAKE VOLUNTARY CONTRIBUTION TO UN TAX FUND?
a) India
b) US
c) Australia
d) Japan

ANS - A
8.  WHICH STATE GOVERNMENT LAUNCHED MSME DEVELOPMENT CORPORATION WITH A CORPUS FUND OF RS 100 CR TO PROMOTE MICRO SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN THE STATE?
a) Telangana
b) Gujarat
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu

ANS - C
9.  US PRESIDENT DONALD TRUMP HAS NOMINATED KRISHNA R. URS TO BE THE AMBASSADOR OF US TO:
a) Argentina
b) Peru
c) Colombia
d) Chile

ANS - B
10.  ‘INTERNATIONAL DAY OF THE TROPICS’ IS OBSERVED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 27th June
b) 26th June
c) 29th June
d) 28th June

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JUNE "

Post a Comment

Popular Posts