Choose Your Language

Thursday, July 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JUNE

1. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED BY UNION MINISTRY OF HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT TO HEAD THE COMMITTEE TO DRAFT THE NATIONAL EDUCATION POLICY?
a) K Radhakrishnan
b) K Kasturirangan
c) Shailesh Nayak
d) U R Rao

ANS - B
2. 3- DAY MODI FEST FOR TAKING THE ACHIEVEMENTS OF THE GOVERNMENT TO THE COMMON PEOPLE WAS INAUGURATED IN WHICH CAPITAL CITY?
a) Gandhinagar
b) Bhubaneswar
c) Panji
d) Lucknow

ANS - C
3. WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL ORGANISATION HAS CLEARED A USD 250-MILLION LOAN, REFERRED TO AS SKILL INDIA MISSION OPERATION FOR MAKING INDIAN YOUTH MORE EMPLOYABLE THROUGH RESKILLING?
a) Asian Infrastructure Investment Bank
b) Asian Development Bank
c) International Monetary Fund
d) World Bank

ANS - D
4. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON FEMINA MISS INDIA 2017 TITLE?
a) Manushi Chhillar
b) Priyanka Kumari
c) Anukriti Gusain
d) Sana Dua

ANS - A
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE PRESIDENT OF THE INDIA INTERNATIONAL CENTRE - ONE OF THE PREMIER CULTURAL INSTITUTIONS OF INDIA?
a) Kalyan Singh
b) Om Prakash Kohli
c) N N Vohra
d) Vajubhai Vala

ANS - C
6.  WHICH SCHEME WILL BE IMPLEMENTED BY GOVERNMENT OF INDIA FOR PROMOTION OF INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY IN MICRO, SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES SECTOR?
a) ‘MSME Next’
b) ‘Hi-Tech MSME’
c) ‘Next Gen MSME’
d) ‘Digital MSME’

ANS - D
7.  WHICH BOLLYWOOD ACTRESS HAS BEEN APPOINTED AS AMBASSADOR FOR GOVERNMENT’S FLAGSHIP SKILL INDIA CAMPAIGN?
a) Sonam Kapoor
b) Deepika Padukone
c) Priyanka Chopra
d) Alia Bhatt

ANS - C
8.  MIHAI TUDOSE, HAS BEEN NAMED AS PRIME MINISTER –DESIGNATE OF WHICH COUNTRY?
a) Romania
b) Austria
c) Belgium
d) Buglaria

ANS - A
9.  NAVY OF WHICH COUNTRY SUCCESSFULLY TEST-FIRED A SUBMARINE-LAUNCHED INTERCONTINENTAL BALLISTIC MISSILE ON JUNE 26?
a) UK
b) Russia
c) China
d) North Korea

ANS - B
10.  ANISH,ANHAD JAWANDA AND SHIVAM SHUKLA ARE ASSOCIATED WITH WHICH SPORT?
a) Wrestling
b) Swimming
c) Boxing
d) Shooting

ANS - D



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts