Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Sunday, October 25, 2015

GK Quiz 3 Based on IBPS Booster

GK BOOSTER TEST- 3 (PAGE 21- 30)


1. Joint Military exercise between India and UK is named as:
a. Trishul-12                                b. Ajeya Warrior
c. Surya Kiran-11                                    d. Himmat
2. Indian Space Research Organization (ISRO) recently launched Five Satellite that belong to which country:
a. India                                          b. Srilanka
c. Britain                                       d. Australia
3. World’s Largest Telescope is constructed by which country:
a. Japan                                         b. China
c. South Korea                             d. Australia
4. Which is the first airport to run on Solar Power:
a. Delhi Airport                            b. Sardar Patel Airport
c. Kochin airport                         d. Indira Gandhi Airport
5. India has recently buy 22 Apache Attack Helicopters from which country:
a. USA                                           b. Russia
c. Japan                                         d. France
6. Joint Maritime exercise between India and Australia is named as:
a. Trishul-12                                b. Ajeya Warrior
c.  Ausindex 15                            d. Himmat
7. Joint Maritime exercise between India and Maldives is named as:
a. Trishul-12                                b. Ajeya Warrior
c. Ausindex 15                             d.Ekuvrin 2015
8. A Chain of Gyms which is launched by Indian Cricketer ViratKohli is:
a. Lionen                                      b. Geone
c. Chisel                                        d. Hinsel
9. Which Country won the World team Chess Championship:
a. India                                          b. China
c. USA                                            d. South Korea
10. Brad Haddin, who recently retired from ODI cricket belongs to :
a. Australia                                   b. Netherlands
c. Zimbabwe                                 d. South Africa
11. Which cricketer is awarded with International Cricketer of the Year award:
a. ViratKohli                                 b. R.Ashwin
c. Rohit Kumar                             d. Kumar Sangakara
12. Team of which Country won the FIFA U-20 World Cup 2015 :
a. Brazil                                        b. Germany
c. Serbia                                        d. Portugal
13. Which Indian player is included in the list of world’s 100 Highest Paid Athletes released by Forbes Magazine:
a. Rohit  Sharma                          b. M.S.Dhoni
c. ViratKohli                                 d. P.V.Sindhu
14. Who won the Norway chess Tournament 2015 by beating VishwanathanAnand in the Finals:
a. VeselinTopalov                        b. Johnathan Pie
c. William Pio                               d. George Opel
15. Who is voted as the Best Player of the 21st Century in an online poll titled Top-100 Test Players’ list since 2000:
a. Viv Richards                             b. Gary Kristan
c. Brain Lara                                d. Sachin Tendulkar
16. Who won the Canada Grand Prix Title:
a. Matt Prior                                 b. George Lio
c. Lewis Hamilton                        d. KarlosReoman
17. Who won the French Open Tennis Tournament:
a.       StanislasWawrinka               b. George Lio
c.    Lewis Hamilton                     d. KarlosReoman
18. Who was conferred with the South Africa Cricketer of the Year Award for 2015:
a. HasimAmla                               b. A B De Villiers
c. MorneyMorkel                         d. J P Duminy
19. ‘SeppBlatter’ who recently resigned was the president of :
a. FIFA                                          b. ICC
c. IOA                                            d. FCI
20. Which country won the Women’s FIFA World Cup-2015;
a. Brazil                                        b. United States
c. Germany                                   d. Portugal
21. Name of the country that won the Copa America Cup Football Tournament:
a. Denmark                                  b. Russia
c. Chili                                           d. United States
22. Who won the British Grand Prix Title:
a. Matt Prior                                 b. George Lio
c. Lewis Hamilton                        d. KarlosReoman
23. Name of the Indian who win a Gold Medal in Men’s Shotput event at the World University Games in Gwangju, South Korea:
a. Paramjeet                                 b. Kulwinder
c. Inderjeet Singh                                    d. Jitender Singh
24. Who won the 102nd Tour De France:
a. William Doom                          b. Chris Froome
c. Charles Duskin                         d. Brushal Marsh      
25. Who was the captain of Indian Cricket Team that recently won a ODI series against Zimbabwe:
a. ViratKohli                                 b. AjinkyaRahane
c. M.S.Dhoni                                 d. Rohit Sharma
26. Who won the Men’s singles title at Wimbledon Championship 2015:
a. Roger Federer                         b. Carlos Moya
c. Novak Djokovic                        d. Charles Duskin
27. Name of the Indian who became the sixth Indian to win a Grand Slam Junior Title at Wimbledon:
a. RajatMahajan                           b. SumitNagal
c.  Chandan Sharma                    d. Vipul Sharma
28. Leader Paes paired with ___________ in mixed Doubles at Wimbledon to win the mixed title;
a. SaniaMirza                               b. Vinita Gulia
c.  SumitraJajia                             d. Martina Hingis
29. 2022 winter Olympics will held at:
a. Sochi, Russia                            b. Sulzburg, Austria
c. Beijing                                       d. Rodinburg
30. Who won the Men’s singles title at Cincinnati Maters:
a. Roger Federer                         b. Carlos Moya
c. Novak Djokovic                        d. Charles Duskin







ANSWERS: GK BOOSTER TEST – 3


1. B
2. C
3. B
4. C
5. A
6. C
7. D
8. C
9. B
10. A
11. D
12. C
13. B
14. A
15. D
16. C
17. A
18. B
19. A
20. B
21. C
22. C
23. C
24. B
25. B
26. C
27. B
28. D
29. C
30. A



Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS