Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Wednesday, February 15, 2017

REASONING QUIZ-94 FOR IBPS PO & CLERK

REASONING QUIZ-94 FOR IBPS PO & CLERK
DIRECTIONS (1-5): STUDY THE FOLLOWING INFORMATION CAREFULLY AND ANSWER THE QUESTIONS GIVEN BELOW:
Eight family members M, N, O, P, Q, R, S and D are sitting around a square table in such a way that 2 persons sit on each of the 4 sides of the table facing the centre. Members sitting on opposite sides are exactly opposite each other.
Q and N are exactly opposite each other. R is immediately right to N. M and D is sitting on the same side. D is exactly opposite O, who is to the immediate left of P. M is an immediate right of R.

Q1. Which of the following statements is definitely true?
a) S is opposite P
b) R is to the immediate left of N
c) O is immediate right of Q
d) D is sitting opposite M

Q2. Who is sitting opposite M?
a) S
b) R
c) P
d) D

Q3. Who is sitting opposite R?
a) D
b) S
c) P
d) S or P

Q4. Who is immediate right of P?
a) N
b) O
c) M
d) R

Q5. Which of the following pairs of persons has both the persons sitting on the same side with the 1st person sitting to the left of the 2nd  person?
a) Q – S
b) D – M
c) M – Q
d) O – P



DIRECTIONS (6-10): STUDY THE FOLLOWING INFORMATION CAREFULLY AND ANSWER THE QUESTIONS GIVEN BELOW:
Seven friends A, C, L, N, O, B and T visit a gym on 4 days – Friday, Tuesday, Wednesday and Saturday – in a week. At least 1 person but not more than 2 visits the gym on each of these days. Each of them likes different sports – Badminton, Football, Hockey, Cricket, Boxing, Tennis and Chess.
·         N visits on Friday with the person who likes Chess.
·         The person who likes Hockey does not visit on Saturday or with O and T.
·         The B likes Tennis visits alone on Tuesday.
·         C visits on Wednesday and he does not like Hockey.
·         L visits on Wednesday. T does not like Chess.
·         The person like Hockey visits with the people who like Football.
·         The person like badminton visits on Friday.
·         A neither likes Cricket nor Chess.

Q6. A likes which sports?
a)  Hockey
b)  Football
c)  Data inadequate
d)  Boxing

Q7. On which day of the week does O visit?
a)  Saturday
b)  Wednesday
c)  Friday
d)  Wednesday or Saturday

Q8. Who among them visits the gym along with A?
a) O
b)  T
c) N
d) Either T or N

Q9. On which of the following day person go who like Cricket and Boxing?
a) Saturday
b) Friday
c) Wednesday
d) Data inadequate

Q10. What is N’s choice of sports?
a) Football
b) Boxing
c) Data inadequate
d) None of these

Answer Key
1. C
2. C
3. B
4. A
5. D
6. D
7. C
8. B
9. A
10. D

Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS