Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Saturday, March 18, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 MARCH

1. INDIA AND OTHER SOUTH EAST ASIAN REGION SIGNED A WHO’S CALL FOR ACTION ON MARCH 16, 2017 TO END TUBERCULOSIS (TB) BY WHICH YEAR?
a) 2020
b) 2019
c) 2023
d) 2030

ANS - D
2. THE UNION CABINET APPROVED TO INCREASE THE DEARNESS ALLOWANCE/ DEARNESS RELIEF TO CENTRAL GOVERNMENT EMPLOYEES/PENSIONERS FROM 2% TO ______ %.
a) 5%
b) 4%
c) 6%
d) 3%

ANS - B
3. WHICH BANK HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST DIGITAL LOAN AGAINST SECURITIES SERVICES?
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) Yes Bank

ANS - A
4. WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW CHIEF MINISTER OF PUNJAB?
a) Manpreet Singh Badal
b) Aruna Chaudhary
c) Amarinder Singh
d) Rana Gurjit Singh

ANS - C
5. WHICH COUNTRY SUCCESSFULLY TEST-FIRES A LAND-BASED ANTI-SHIP MISSILE TO STRENGTHEN ITS DEFENCE CAPABILITIES?
a) Russia
b) China
c) Iran
d) Pakistan

ANS - D
6.  WHAT IS THE INDIA’S RANK IN THE WORLD FOR THE NUMBER OF MPS IN PARLIAMENT, AS PER LATEST UN REPORT “WOMEN IN POLITICS 2017 MAP”?
a) 155th
b) 119th
c) 148th
d) 169th

ANS - C
7. THE 2017 G20 FINANCE MINISTERS AND CENTRAL BANK GOVERNORS MEETING HAVE BEEN STARTED IN WHICH COUNTRY?
a) Germany
b) India
c) Italy
d) France

ANS - A
8. FIRST AIRBUS TRAINING CENTRE IN ASIA TO BE SET UP IN WHICH STATE?
a) Chennai
b) Mumbai
c) Kolkata
d) New Delhi

ANS - D
9.  ESAF SMALL FINANCE BANK LAUNCHED IN WHICH CITY OF KERALA?
a) Kochi
b) Thrissur
c) Kollam
d) Kozhikode

ANS - B
10.  WHICH BANK HAS SIGNED AN MOU WITH THE REAL ESTATE DEVELOPERS’ BODY CREDAI FOR THE DEVELOPMENT OF THE REALTY SECTOR?
a) Bank of Baroda
b) ICICI Bank
c) State Bank of India
d) Reserve Bank of India

ANS - C


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS