Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Monday, March 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 MARCH

1. WHO HAS BECOME NEW SECRETARY-GENERAL OF SOUTH ASIAN ASSOCIATION FOR REGIONAL COOPERATION?
a) Amjad Hussain B Sial
b) Ahmed Saleem
c) Abul Ahsan
d) Arjun Bahadur Thapa

ANS - A
2. THE 2017 INTERNATIONAL YOGA FESTIVAL HAS STARTED IN WHICH STATE?
a) Jharkhand
b) Bihar
c) Uttarakhand
d) Madhya Pradesh

ANS - C
3. WHICH INDIAN CITY HAS BEEN RANKED AS THE BEST CITY IN THE 4TH EDITION OF THE ANNUAL SURVEY OF INDIA’S CITY SYSTEMS 2016 BY JANAAGRAHA CENTRE FOR CITIZENSHIP AND DEMOCRACY?
a) Pune
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Thiruvananthapuram

ANS - D
4. THE NATIONWIDE SWACHHTA PAKHWADA HAS BEEN ORGANIZED BY WHICH MINISTRY TO RAISE AWARENESS ABOUT SWACHH BHARAT ABHIYAN?
a) Ministry of Environment, Forest and Climate Change
b) Ministry of Women & Child Development
c) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
d) Ministry of Water Resources, River Development and Ganga

ANS – B

5. WHICH STATE HAS EMERGED AS THE TOP MOST STATE TO ACHIEVE MAXIMUM REGISTRATION UNDER THE GOODS AND SERVICES TAX REGIME WHEN COMPARED TO OTHER STATES OF INDIA?
a) Tamil Nadu
b) Assam
c) Kerala
d) Uttar Pradesh

ANS - C
6.  WHERE WAS THE 13TH ECONOMIC COOPERATION ORGANIZATION SUMMIT HELD?
a) Tehran
b) Ankara
c) Kabul
d) Islamabad

ANS - D
7.  WHO IS THE CHAIRMAN OF THE SUPREME COURT CONSTITUTED SPECIAL INVESTIGATING TEAM ON BLACK MONEY?
a) Arijit Pasayat
b) Kirti Saxena
c) M.B. Shah
d) M.L. Mehta

ANS - C
8.  THE AMMA KALVIYAGAM PORTAL LAUNCHED BY TAMIL NADU IS A PART OF WHICH VISION OF LATE CHIEF MINISTER JAYALALITHAA?
a) Vision TN 2023
b) Vision TN 2019
c) Vision TN 2020
d) Vision TN 2022

ANS - A
9.  WHEN IS THE NATIONAL DEFENCE DAY OBSERVED?
a) March 5
b) March 2
c) March 1
d) March 3

ANS - D
10.  WHAT WAS THE THEME OF THE 2017 WORLD WILDLIFE DAY OBSERVED?
a) The Future of Wildlife Is In Our Hands
b) Listen To The Young Voices
c) It’s Time To Get Serious About Wildlife Crime
d) Sustainable Development of Wildlife


ANS - B
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS