Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Monday, April 24, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 APRIL

1. “INDIA STEEL 2017”, THE 3RD EDITION OF INTERNATIONAL CONFERENCE AND EXHIBITION ON STEEL INDUSTRY WAS HELD IN WHICH CITY?
a) Kochi
b) Varanasi
c) Mumbai
d) New Delhi

ANS - C
2. PM NARENDRA MODI WILL INAUGURATE ‘TEXTILES INDIA’ – A MEGA EVENT SHOWCASING THE COUNTRY AS A GLOBAL SOURCING HUB IN WHICH CITY?
a) Gandhinagar, Gujarat
b) Ahmedabad, Gujarat
c) Rajkot, Gujarat
d) Vadodara, Gujarat

ANS - A
3. WHICH ASIAN COUNTRY WILL HOST THIS YEAR’S ‘UN DAY OF VESAK’ CELEBRATIONS?
a) Nepal
b) Bhutan
c) Vietnam
d) Sri Lanka

ANS - D
4. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW MANAGING DIRECTOR AND CHIEF EXECUTIVE DIRECTOR OF LIC HOUSING FINANCE?
a) Vipul Desai
b) Vinay Shah
c) Mahrukh Panthaky
d) Shailesh Oswal

ANS - B
5. WHICH ASIAN COUNTRY LAUNCHED ITS 1ST SATELLITE IN PARTNERSHIP WITH ASIA BROADCAST SATELLITE?
a) Mongolia
b) Turkemnistan
c) Uzbekistan
d) Kazakhstan

ANS - A
6.  WHICH SCHEME HAS BEEN LAUNCHED BY UNION LAW MINISTRY TO REDUCE PENDENCY OF CASES IN LOWER COURTS, WITH A SPECIAL FOCUS ON CASES PENDING FOR MORE THAN 10 YEAR?
a) ’Nyaya Mitra’
b)  ’Nyaya Doot’
c) ’Nyaya Sewa’
d) Nyaya Saathi’

ANS - A
7.  ‘INTER-MINISTERIAL CONSULTATION ON ANTIMICROBIAL RESISTANCE CONTAINMENT’ WAS HELD IN WHICH CITY?
a) Kolkata
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Bengaluru

ANS - C
8.  NATIONAL DISASTER MANAGEMENT AUTHORITY CONDUCTED A FIRST-OF-ITS-KIND STATE-LEVEL MOCK EXERCISE ON FOREST FIRE IN WHICH STATE?
a) Chhattisgarh
b) Himachal Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Uttarakhand

ANS - D
9.  WHICH AMONG THE FOLLOWING NON-BANKING FINANCE COMPANY HAS CONVERTED ITSELF TO SMALL FINANCE BANK?
a) Au Financiers
b) KT Financiers
c) LT Financiers
d) BK Financiers

ANS - A
10.  INDIA HAS SIGNED AN INTER-GOVERNMENTAL MEMORANDUM OF UNDERSTANDING FOR DEFENCE INDUSTRY CO-OPERATION IN SHIPBUILDING WITH WHICH COUNTRY?
a) Japan
b) Republic of Korea
c) Indonesia
d) Philippines

ANS - B




Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS